Roon, Dr.G.van - Een commissaris in het verzet: Jhr.Mr.Dr.L.H.N

Schrijver:
Titel: Een commissaris in het verzet: Jhr.Mr.Dr.L.H.N.Bosch , ridder van Rosenthal
Taal: Nederlands
Uitgever: Voorhoeve, 1999
Bijzonderheden: nette pocket, 218 pgs, div.ill, verz.kn.NL v.a. 4,45
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Louis Bosch van Rosenthal (1884-1953) heeft in het laatste jaar van de Duitse bezetting met de andere zogenoemde 'vertrouwensmannen' in feite ons land geregeerd. Als bestuurder(burgermeester van Brummen, Groningen en Den Haag), daarna Commissaris der Koningin van Utrecht, had hij eerst een economische en daarna politieke crisis meegemaakt. Na de Duiste inval en zijn gedwongen ontslag als Commissaris in februari 1941 was hij in het verzet gegaan. Dankzij de zg. 'Zwitserse weg' en zijn broer, gezant in Bern, stond hij sinds1942 met de regering In London in contact.
- Hij was voorzitter van het zg. 'College van Vertrouwensmannen', en indie functie heeft hij o.m. het herstel van het binnenlands bestuur na de oorlog voorbereid. In die periode en bij de bevrijding bereikte hij het hoogtepunt van zijn carriére.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roon, Dr.G.van - Een commissaris in het verzet: Jhr.Mr.Dr.L.H.N.Bosch , ridder van Rosenthal

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.