Danneels, G. - De menslievendheid van God

Schrijver:
Titel: De menslievendheid van God
ISBN: 9789030408000
Taal: Nederlands
Uitgever: Gooi & Sticht
Bijzonderheden: paperback in prima staat
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen België)
Meer info:
In dit boek laat kardinaal Danneels zich ronduit interviewen door de Franse filosofé Gwendoline Jarczyk. Werkelijk alle vragen die de Kerk en de maatschappij van onze tijd boeien en in de ban houden, komen in dit boek aan bod. De antwoorden van de kardinaal getuigen van zijn diepe bekommernis voor de mens, voor elke mens. Voor de kardinaal spreken ethische vragen rond abortus, echtscheiding en homoseksualiteit of euthanasie, respectievelijk over het recht op een menswaardig leven, de kansen om een gelukkig leven uit te bouwen en de plicht van de geneeskunde de dood te vermenselijken. Wanneer in onze samenleving de zorg voor de zwakke en gekwetste mens primeert, zullen ook wij onze eigen eindigheid kunnen aanvaarden. De heilloze fabel over de morele autonomie van de mens houdt geen stand. De vredesmissies naar het verscheurde Joegoslavië, het bezoek aan de vervolgde christenen van Soedan en de moedige interventie in de discussie rond de karmel van Auschwitz zijn tekens van zijn meeleven en meelijden. Vreemdelingenhaat en antisemitisme worden streng veroordeeld. Dat vele mensen het moeilijk hebben met bepaalde kerkelijke documenten is de kardinaal niet onbekend. Maar liefde die oprecht is, leidt tot kritiek die niet zonder respect is. De Schrift en de Kerk willen geen taal spreken die de mens vreemd is, maar wel verwoorden wat de mens ten diepste toe is. Kardinaal Danneels belijdt als zijn geloof dat de vermenselijking van de mens tevens zijn vergoddelijking is en hieruit blijkt de menslievendheid van God zelf.
Verder lezen

Rietje uit Sint-Andries

zakelijk
Afhaling in Sint-Andries (Brugge)
Verzending naar thuisadres in België : 6.40€ via BPost of 5.00€ naar BPost afhaalpunt
Verzending naar thuisadres pakketpost in Nederland: 6.5€
- Het gelijktijdig bestellen van meerdere artikelen levert u een belangrijke besparing in de verzendkosten op
- Retour kan binnen de 14 dagen - verzenkosten van de retour zijn voor de koper - Het retouradres wordt u doorgegeven bij de retourmelding.
Verzending is op risico van de koper.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Danneels, G. - De menslievendheid van God

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Rietje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Rietje
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rietje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rietje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Rietje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.