Clark, Lloyd - De slag om Arnhem 17-21 september 1944 / Een bru

Schrijver:
Titel: De slag om Arnhem 17-21 september 1944 / Een brug te ver
ISBN: 9789043813365
Taal: Nederlands
Uitgever: Zuidnederlandse uitgeverij n.v.
Bijzonderheden: 176 pag. Zo goed als nieuw.
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Over de slag om Arnhem in september 1944 zijn inmiddels boekenkasten vol geschreven. Toch is Lloyd Clark, professor aan de Britse Koninklijke Militaire Academie van Sandhurst, erin geslaagd om in dit boek de complete geschiedenis van operatie Market Garden nogmaals op een boeiende wijze voor een groot publiek voor het voetlicht te brengen. De keuze van het beeldmateriaal en de duidelijke overzichtskaarten van de troepenbewegingen dragen hier zeker aan bij. Op chronologische wijze behandelt hij de planning en de voorbereiding van zowel de grond- als de luchtoperaties, de aanval en de geallieerde doorbraak, de race tegen de klok en de gevechten rond de brug van Arnhem, die uiteindelijk een brug te ver blijkt te zijn, de omsingeling van Oosterbeek en de noodlottige afloop van deze stoutmoedige operatie. Naast aandacht voor het Amerikaanse en Poolse aandeel in de gevechten rond Son, Veghel, Nijmegen en Driel, ligt de nadruk van dit vlot geschreven historisch overzicht vooral op de Britse inspanningen rond Arnhem. Het boek wordt gecomplementeerd met foto's van de huidige situatie van de omgeving van Hotel Hartenstein en de bruggen bij Nijmegen en Arnhem.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Clark, Lloyd - De slag om Arnhem 17-21 september 1944 / Een brug te ver

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.