Thijssen, André - Fringe Phenomena 1 + 2

Schrijver:
Titel: Fringe Phenomena 1 + 2
ISBN: 9789089101631
Taal: Engels
Uitgever: ‘d Jonge Hond
Bijzonderheden: 2010, paperback, in complete nieuwstaat, 144 pagina's per boek, 24 × 17 cm, full colour print on Arctic Volume paper
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Met tekst van Erik Kessels en Chris Reinewald

'Fringe Phenomena' zou je kunnen vertalen als 'randverschijnselen'. André Thijssen fotografeert toevalligheden die iedereen ziet, maar die een normaal mens negeert omdat ze er niet toe doen. Het mooie van fotografie is dat deze trivialiteiten op de gevoelige plaat vastgelegd er ineens wel toe lijken te doen. Boterhammen die op straat liggen, ieder met een gat erin; een tafel op z'n zijkant met een stapel kolen er tegenaan; een opwaaiend gordijn; een vreemd gevormde wolk. In dit boek krijgen ze niet alleen erkenning, maar werken ze bovendien als een kweekbodem voor de fantasie. Opmerkelijkheid, verwondering en humor tellen daarbij zwaarder dan esthetiek. Er zullen zich best wel wat fotografen in Thijssens visie herkennen. Hij is niet de eerste die een reflectie in een raam of een barst op een muur vanwege zijn eigenaardigheid vastlegt. Maar zowel in kwaliteit als hoeveelheid overtreft hij vrijwel iedereen. Dit is het werk van een ware specialist. Het is verbazingwekkend hoe suggestief de trivialiteiten in Fringe Phenomena werken en hoeveel er in het boek staan. Binnen de omslag vinden we twee boeken vol. Die in deel 1 zijn geselecteerd door Erik Kessels, die in zijn voorwoord suggereert dat het om het topje van de ijsberg gaat. In deel 2 vinden we de iets abstractere selectie van de fotograaf zelf, met een voorwoord van Chris Reinewald. Over de selectie van Kessels kun je praten, die van Thijssen zijn wat minder verhalend en draaien meer om puur kijken.
Verder lezen

Rare & Special Books

particulier

Rare & Special Books uit Amsterdam

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thijssen, André - Fringe Phenomena 1 + 2 Thijssen, André - Fringe Phenomena 1 + 2

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Rare & Special Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Rare & Special Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rare & Special Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rare & Special Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Rare & Special Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.