M. Motte - Cornelius Nepos: De viris illustribus.

Schrijver:
Titel: Cornelius Nepos: De viris illustribus.
Taal: Meertalig
Uitgever: H. Dessaint, Luik
Bijzonderheden: 1940, 136pp. gebruikssporen. Met kaarten en illustraties
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Biografie Nepos.
Gedurende het grootste deel van zijn leven verbleef hij te Rome, waar hij bevriend raakte met Catullus en Atticus. Ook was hij bekend met Marcus Tullius Cicero, zonder dat het blijkbaar tot een hechte vriendschapsband tussen beiden is gekomen. Nepos vermeed het openbare leven en ging volledig op in zijn literaire arbeid.
Werken.
Als historicus was hij de auteur van de Chronica, een chronologisch opgevatte wereldgeschiedenis waarover Catullus zich lovend heeft uitgelaten. De Chronica ging echter verloren.
Zijn bekendste werk is De viris illustribus, een omvangrijke verzameling biografieën van beroemde mannen (vorsten en politici, legeraanvoerders, dichters enz.) uit de Romeinse en niet-Romeinse (vooral Griekse) geschiedenis. Van het werk is enkel het deel over niet-Romeinse bevelhebbers bewaard gebleven, alsook de biografie van zijn vriend Atticus en van Cato de Oude.
Literaire betekenis.
Nepos was geen "geleerd" noch creatief historicus. Vele onjuistheden en zelfs flagrante vergissingen zijn in zijn werk geslopen. Zijn enige bedoeling was een grote lezerskring een aangename vorm van lectuur te bezorgen. Zijn pretentieloze biografieën zijn, afgezien van die van Atticus, van geringe historische waarde, maar niettemin behoorden zij lange tijd tot de meest gebruikte schoollectuur.
[Bron: Wikipedia]
Verder lezen

lezen.muziek uit Mierlo

particulier

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Motte - Cornelius Nepos: De viris illustribus. M. Motte - Cornelius Nepos: De viris illustribus. M. Motte - Cornelius Nepos: De viris illustribus. M. Motte - Cornelius Nepos: De viris illustribus.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij lezen.muziek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met lezen.muziek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en lezen.muziek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van lezen.muziek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • lezen.muziek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.