Marlier A. - L.V. DONCHE, STICHTER VAN DE ZUSTERS DER CHRISTELI

Schrijver:
Titel: L.V. DONCHE, STICHTER VAN DE ZUSTERS DER CHRISTELIJKE SCHOLEN VORSELAAR
Taal: Nederlands
Uitgever: Bibliotheca Alfonsiana Leuven 1948
Bijzonderheden: softcover met omslag(wat sleets) boek zeer goed, 427pp. afb. in zwart wit, schaars!
Prijs: € 18,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar is een katholieke congregatie die door Lodewijk Vincent Donche S.J. (1769-1857) gesticht werd.

Ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd in juni 1820 in Vorselaar een leerwerkschool voor meisjes ingericht door Gravin van de Werve-della Faille, weduwe van Karel Bernhard Johan van de Werve, en priester Lodewijk Vincent Donche. De eerste lesgeefsters waren twee Tilburgse dames. Dit vormde het begin van de Congratie van de Zusters der Christelijke Scholen, die kerkelijk werd erkend in 1834. Het initiatief wilde voorzien in degelijk onderwijs voor de gewone volkskinderen en werd stilaan door de congregatie ook in andere dorpen ingericht.

In 1960 bediende de congregatie zowat 150 scholen in het aartsbisdom Mechelen, waaronder het Maria Assumptalyceum en het Regina Pacisinstituut, beide in Brussel, en het Kardinaal van Roey-instituut op de site van het moederklooster in Vorselaar zelf. Bovendien verwierven haar catechetische uitgaven wereldwijd bekendheid en navolging. In de jaren 1960 werd het verbreed naar bijzondere jeugdzorg, parochiewerk en ouderenvoorzieningen.

De congregatie richtte zich relatief laat op missionering en was actief in Venezuela en de Dominicaanse Republiek.[1]

Eind 2019 waren er 248 zusters van Vorselaar. Hiermee vormden zij de grootste groep congregationele religieuzen van Vlaanderen.[2] Gedeeltes van het klooster zijn beschermd als monument van onroerend erfgoed.[3]
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marlier A. - L.V. DONCHE, STICHTER VAN DE ZUSTERS DER CHRISTELIJKE SCHOLEN VORSELAAR Marlier A. - L.V. DONCHE, STICHTER VAN DE ZUSTERS DER CHRISTELIJKE SCHOLEN VORSELAAR Marlier A. - L.V. DONCHE, STICHTER VAN DE ZUSTERS DER CHRISTELIJKE SCHOLEN VORSELAAR

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.