Annelies Tollet - Vlaams-Brabant drinkt : bier- en jenevercultu

Schrijver:
Titel: Vlaams-Brabant drinkt : bier- en jenevercultuur sinds 1800
Uitgever: , OKV, 2015
Bijzonderheden: Softcover, 204 pagina's met afbeeldingen in kleur, 29x25cm ISBN 9789082278972.
Prijs: € 28,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
De grootste biergigant ter wereld in de provinciehoofdstad en vele kleine ambachtelijke brouwers die met passie en stielkennis streekbieren produceren en verdwenen bieren doen herleven. De biercultuur in Vlaams-Brabant vandaag is een mooi voorbeeld van hoe mensen, omringd door een groeiende globalisering, steeds meer belangstelling hebben voor de lokale eigenheid. Daarmee verbonden is de toenemende interesse voor het regionale erfgoed. Het biererfgoed in Vlaams-Brabant is bijzonder waardevol en spreekt een breed publiek aan. Daarom namen vier culturele archiefinstellingen, advn, Amsab-isg, kadoc-ku Leuven en Liberaal Archief, met de steun van de provincie, het initiatief voor het onderzoeks- en ontsluitingsproject Vlaams-Brabant drinkt. Dit boek is de eerste publicatie van dit unieke samenwerkingsproject. Auteur Annelies Tollet vertelt de boeiende en rijk ge llustreerde geschiedenis van de bier- en jenevercultuur in Vlaams-Brabant sinds 1800. Ze behandelt de evolutie in de productie: hoe artisanale brouwers en stokers in de negentiende eeuw onder druk komen te staan van industrialisering en schaalvergroting, hoe na de Tweede Wereldoorlog een tegenbeweging van ambachtelijke brouwers op gang komt. Ook de distributie komt aan bod, met onder andere de opkomst van het flessenbier en de bierhandelaars, en met het toenemend belang van imago en reclame. Er is aandacht voor het toenemend drankmisbruik in de negentiende eeuw, de beteugeling van het alcoholisme in de vorige eeuw en de campagnes vandaag. Dit boek is vooral het verhaal van mensen. Brouwers en stokers die als deftige burgers en politieke leiders in het centrum van de burgerlijke maatschappij stonden. Ondernemers die probeerden hun familiebedrijven overeind te houden in een snel veranderende wereld. Naoorlogse pioniers die van het artisanale bier opnieuw op de kaart hebben gezet. En de mensen die samenkomen in de caf s, het hart van levende lokale gemeenschappen. Vlaams-Brabant drinkt. Bier- en jenevercultuur sinds 1800 is een co-editie van de provincie Vlaams-Brabant en uitgeverij Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen in de reeks 'Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant'
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Annelies Tollet - Vlaams-Brabant drinkt : bier- en jenevercultuur sinds 1800

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.