Rashid, A. - Jihad / de opkomst van het moslimfundamentalisme i

Schrijver:
Titel: Jihad / de opkomst van het moslimfundamentalisme in Centraal-Azie
ISBN: 9789045008820
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: 1e druk 2002, 280pp. Hardcover, ex-bieb. Boek is in uitstekende staat.
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Centraal-Azië heeft een eeuwenoude islamitische traditie. Het sovjetregime van de twintigste eeuw onderdrukte deze godsdienst en verdeelde de verschillende volkeren uit de regio. De val van het communisme creëerde vijf onafhankelijke Centraal-Aziatische republieken: Oezbekistan, Kirgizië, Kazachstan, Turkmenistan, en Tadzjikistan waar de laatste jaren een nieuwe, gevaarlijke vorm van islamitisch fundamentalisme de kop opsteekt. Twee grote, extremistische groeperingen, de Hizb ut-Tahrir en de Islamic Movement of Uzbekistan {kk}imu{ekk} proberen de regeringen van deze republieken omver te werpen en een strenge moslimstaat te stichten.
Ahmed Rashid wist als eerste tot deze groeperingen door te dringen en geeft naast een huiveringwekkend portret een beklemmend en onthullend inzicht in de gecompliceerde geschiedenis van Centraal-Azië en de beangstigende connecties met andere radicale groeperingen als de Tsjetjeense rebellen, de Taliban en Osama bin Laden, die in hun nietsontziende strijd om de macht, de jihad, een gevaar vormen voor de stabiliteit in de hele wereld.
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rashid, A. - Jihad / de opkomst van het moslimfundamentalisme in Centraal-Azie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.