Altena, W. - Het Evangelie der Illusies, deel 1 (gesigneerd)

Schrijver:
Titel: Het Evangelie der Illusies, deel 1 (gesigneerd)
ISBN: 9789080614659
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Van Warven
Bijzonderheden: 2008, pb., i.z.g.st., 360 blz
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
“Een theologisch-filosofisch levenswerk dat uit vele duizenden pagina’s bespiegelingen bestaat over God, Jezus, de zin van het leven, de verhouding tussen Jodendom en christendom en de bijzondere rol die de apostel Paulus in deze verhouding heeft gespeeld”, zo omschreef uitgever Rinus van Warven uit Kampen het werk van de 80-jarige Willem Altena uit Genemuiden.De eerste zestig hoofdstukken van Altena’s levenswerk staan in deel 1 van het boek ‘Het Evangelie der Illusies’. Het is vijfenvijftig jaar geleden dat Willem Altena begon aan zijn zoektocht naar de waarheid. “Opgevoed in een traditie van een streng gereformeerde gemeente kwam ik in aanraking met William Shakespeare, die veel wijze dingen had gezegd. Vanuit de gereformeerde gemeente kon ik hier niets mee, maar ik wilde Shakespeare ook niet een schop geven. Hoe nu verder…”, zo geeft auteur Willem Altena zijn dilemma aan waarmee hij op 25-jarige leeftijd werd geconfronteerd.
“Toen begon mijn zoektocht naar de waarheid. Beide visies op het leven, die vanuit de Bijbel en die van Shakespeare, wilde ik verenigen en met beide wilde ik de waarheid vinden. Shakespeare heb ik als model gebruikt om vragen aan de Bijbel te stellen. Daar kwam nog een derde figuur bij, ikzelf. Eigenlijk waren we met z’n drieën en stelden we elkaar vragen over hoe we over onderwerpen dachten.” In de woonkamer van Altena hangt een bordje met de tekst ‘Ik verheug mij in het vinden van één ware gedachte méér dan in het bezit van zeven koninkrijken’. Dit citaat van de Griekse geleerde en filosoof Democritus typeert Willem Altena uit Genemuiden het beste.

In de achterliggende jaren is die zoektocht vertaald in een levenswerk van vele duizenden pagina’s. Het is een werk dat ook al vele jaren onder het stof heeft gelegen, maar nu dan toch in boekvorm is uitgebracht. Zij het ‘slechts’ de eerste zestig hoofdstukken, want er ligt materiaal voor tien delen. “Het is nooit eerder gepubliceerd, omdat alle tien delen één geheel vormen; het kan niet in één boek worden samengevat”, zo legt Altena uit. ‘Het Evangelie der Illusies’ is als een rivier, die in z’n geheel moet worden gevolgd om het voorgaande te kunnen begrijpen. Zo meandert de gedachtestroom van ‘Liefde moeite voor niets’ tot de vraag ‘Wie Jezus was?’ en ‘Paulus als vriend beoordeeld’. Willem Altena werd ook altijd zeer geboeid door de Russische literatuur. “De combinatie van godsdienst met persoonlijk levenservaring in de Russische literatuur is wat ook mij zeer aanspreekt. De Russische literatuur en cultuur heeft mijn genegenheid gewekt”, laat de auteur uit Genemuiden weten. “Maar ondanks William Shakespeare en de Russische literatuur ben ik nooit de Bijbel vergeten.”
Verder lezen

Kantelberg uit Marknesse

zakelijk
- boeken die vóór 15.00 uur worden besteld worden dezelfde dag zonder voorafgaande mededeling verzonden;
- omdat verzending uiterlijk de volgende dag plaatsvindt ontvangt u geen bericht meer van ons;
- er hoeft niet vooraf betaald te worden; de rekening zit bij het boek ingesloten; er kan ook vooraf met i-Deal betaald worden (niet voor het buitenland);
- er worden geen verpakkings- en handlingskosten in rekening gebracht; u betaalt alleen de portokosten extra;
- portokosten voor België t/m 2 kg 8,95; voor bestellingen uit andere landen ontvangt u eerst een mededeling met de portokosten.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kantelberg

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kantelberg
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Kantelberg Antiquariaat
    Kamer van Koophandel nummer: 82303185
    NL003676783B91
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kantelberg een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kantelberg vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kantelberg kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.