Wildung, Dietrich & Vrieze, John (redactie) - De Zwarte Farao's

Schrijver:
Titel: De Zwarte Farao's. Koninkrijken aan de Nijl.
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders, Zwolle
Bijzonderheden: 1998,m softback, 428 pp. Verschenen t.g.v. de gelijknamige tentoonstelling.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze catalogus is verschenen ter gelegenheid van de tentoonstelling De Zwarte Farao's, Koninkrijken aan de Nijl in de De Nieuwe Kerk te Amsterdam, die plaatsvond van 1 oktober 1997 t/m 1 februari 1998. Het project kwam tot stand met medewerking van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden en het Allard Pierson Museum te Amsterdam.
In dit boek wordt een van de meest fascinerende aspecten van de wereldgeschiedenis weergegeven; de interactie tussen verschillende volkeren en culturen. De relatie tussen het oude Egypte en Nubië is hiervan een treffend voorbeeld. De geschiedenis van deze twee buurlanden aan de Nijl is met elkaar verstrengeld en hun beschavingen behoort tot de oudste ter wereld.

Farao is de titel die wordt gebruikt om koningen of koninginnen (met goddelijke status) van Opper en Neder-Egypte vanaf ongeveer 1500 voor Chr. aan te geven. De term is afgeleid van de woorden per aa, hetgeen Groot Huis ofwel paleis betekent. De 'per' was oorspronkelijk het domein rondom de tempel en kon tienduizend hectare of meer beslaan.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.