Gietman, C; Kooijmans, Luc; Montijn, Ileen; Panhuysen, L; Jas, Joerie

Schrijver:
Titel: Biljoen, kasteel, bewoners en landgoed
Taal: Nederlands
Uitgever: WBooks, 2020 ism. St.Gelders Landschap en Kastelen
Bijzonderheden: NW, ingebonden hardcover, A4, format 23x28cm, 360 pgs, volledig full-colour (!) geïllustreerd, Vz kn Eur 6 (DPD pakket)
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 47,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Voor het eerst is er nu, door verschillende specialisten geschreven, standaardwerk over dit belangrijke kasteel aan de Veluwezoom bij Velp. Bekende auteurs als Luuc Kooijmans, Ileen Montijn en Luc Panhuysen vertellen ‘het verhaal van Biljoen’ in een breed cultuur-historisch kader.
- Daarnaast maken de bijzondere vormgeving en vele afbeeldingen deze uitgave tot een eersteklas kijkboek. Een must voor alle liefhebbers van kastelen, tuinen en landgoederen.
- Biljoen is een 17e eeuw kasteel bij Velp aan de Veluwezoom, gebouwd door hertog Karel van Gelre in 1530 met stenen van het nabijgelegen, veel oudere Broekerhof uit 1076. Biljoen groeide uit tot een voor Nederland uniek landgoed, met internationale allure. Dit boek werpt op basis van diepgravend nieuw onderzoek een verrassend licht op de hoogtepunten, maar ook op de minder befaamde episodes uit een geschiedenis die bijna duizend jaar teruggaat.
- Jarenlang was buitenplaats Biljoen in handen van achtereenvolgens de adelijke families van Spaen, van Hardenbroek en Lüps, tot het in 2009 in handen kwam van de Stichting Gelders Landschap en Kastelen.
- Het bijbehorende landgoed Biljoen is het oudste in Engelse stijl uitgevoerde landschapspark in Nederland, in de 18e eeuw vormgegeven door bekende landschapsarchitecten als Michael en Zocher
- Het kasteel wordt nog steeds particulier bewoond, en is af en toe beperkt toegankelijk.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gietman, C; Kooijmans, Luc; Montijn, Ileen; Panhuysen, L;  Jas, Joerien (red) e.a. - Biljoen, kasteel, bewoners en landgoed

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.