Wisse, G. (prof./ ds.) - Avondrood. (Brieven uit gewichtvolle d

Schrijver:
Titel: Avondrood. (Brieven uit gewichtvolle dagen)
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Drukkerij-Uitgeverij De Banier Utrecht 1957. Eerste, originele druk.
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingenaaid. P's. 96. Conditie: goed, omslag ietwat beschadigd en bruinig.
Prijs: € 9,85 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Professor dominee G(erard) Wisse, Middelburg 24.03.1873 - Doorn 19.11.1957.
Predikant binnen de Geref. Kerken in Nederland in de Gemeenten Gouda (1898), Amsterdam-Overtoom (1900), Leiden (1903), Driebergen (1906), Kampen (1909), Bodegraven (1912) en Driebergen (1916-1920).
Overgang naar de Chr. Geref. Kerk 13.12.1920, hier diende hij de Gemeenten Arnhem (1921), Utrecht (1925-1928), tegelijk lector in het vak apologetiek Theol. Hogeschool Apeldoorn).
Hoogleraar Theol. Hogeschool Apeldoorn (1928-1936) in de ambtelijke vakken, Latijn, apologetiek.
Daarna opnieuw predikant (in Amsterdam-O. (1936) en in Middelburg (1941-1946) hier met emeritaat.
Zijn bibliografie bevat talloze, bijna niet te tellen, titels (laat staan te lezen in een mensenleven).
Een gevierd prediker - kanselredenaar; trok volle kerkgebouwen.
Na zijn emeritaat woonde hij in Doorn


Een citaat uit het hier geboden boek.
'Nà-woord aan het begin
Alweer vele maanden geleden, lang vóór het auto-ongeval, werd ik door de Heere op een ziekbed gelegd, waar ik vele weken op het doorgebracht; en na aanvankelijk herstel werd ik toch nog enkele maanden aan mijn kamer gebonden. Daar ik, met name de eerste weken, niets mocht doen, kregen mijn gedachten ruimschoots gelegenheid tot geestesarbeid. Toen het mij weer veroorloofd was, zette ik mijn arbeid van "pastorale brieven" schrijven in de "Wekker" voort. Om aan velen wens te voldoen, heb ik de brieven uit die tijd van afzondering, zo goed als ongewijzigd, maar nu gebundeld, in boekvorm, doen uitgeven en bied ik deze de eerzame lezer aan, met nog "enige brieven van aanbelang" als toevoegsel.
Ik gaf aan het geheel de titel: "avondrood". Gelijk bij ondergaande zon de hemel soms in rijke kleurenpracht van goud en purper en rood kan prijken, en daardoor de avond soms nog schoner dan de klaarlichte dag kan doen worden, - zo ook hier. In de avond des levens is avond .... avond, daar valt niets aan te veranderen; maar ion die avond kan de avondhemel soms nog schoon worden gekleurd. Avondrood is evenzeer een Godsgeschenk als het licht des dageraad.
Mogen deze bladzijden er nog enige - ik erken geringe - bijdrage voor zijn. Ik heb de oorspronkelijke briefvorm maar behouden. Veel omwerking liet mijn leeftijd en lichamelijke toestand ook niet toe.
Wie geeft wat hij heeft, enz. Ruste op deze eenvoudige bijdrage nog Gods zegen.
Doorn, september 1957 WISSE
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wisse, G. (prof./ ds.) - Avondrood. (Brieven uit gewichtvolle dagen) Wisse, G. (prof./ ds.) - Avondrood. (Brieven uit gewichtvolle dagen)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.