HILDE HUYGHE & THOMAS NOLLET - JONGE ARCHITECTEN IN VLAANDEREN

Schrijver:
Titel: JONGE ARCHITECTEN IN VLAANDEREN / STILLS FROM A DESIGN
Uitgever: , VAI : VLAAMS ARCHITECTUUR INSTITUUT, 2008
Bijzonderheden: Paperback, 80 pagina's, met illustraties. ISBN 9789080778788.
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
This series of publications is intended to provide a platform for good quality innovative work by young architects, urban designers and researchers in Flanders. The fourth issue is dedicated to the own home of the architects Tomas Nollet and Hilde Huyghe. Through a sequence of drawings this publication seeks to unravel the process from concept to realisation and scrutinizes the reciprocity between abstraction and reality. William Mann explores in his contribution some of the connections between the house and other projects by these architects, as such the key position of this home becomes readable.nnDe architectuurgeschiedenis is rijk aan voorbeelden van woningen die architecten voor zichzelf ontwierpen. De rijwoning van Tomas Nollet en Hilde Huyghe, die recent werd gerealiseerd in de periferie rond Brugge en het centrale onderwerp vormt van deze publicatie, getuigt zowel van de keuzes die het ontwerpersduo als bewoners maakte als van de ontwerptaal die zij als architecten gedurende de voorbije tien jaar ontwikkelden. In de publicatie wordt het proces tussen concept en realisatie geanalyseerd en wordt de wisselwerking tussen abstractie en realiteit - een notie die de architecten dierbaar is - onderzocht. De sequens aan beelden illustreert een vorm van langzaam of geduldig ontwerpen, een ontwerphouding eigen aan Nollet en Huyghe. William Mann licht in zijn bijdrage een aantal verbanden toe tussen de eigen woning en andere projecten van de architecten, zo wordt de sleutelrol van de woning in het oeuvre zichtbaar.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.