ELINE DEHULLE ; KATRIEN VANDERMARLIERE - ACHTERGROND 03 : ARCHI

Schrijver:
Titel: ACHTERGROND 03 : ARCHITEKT, ONTWERPER, ONDERZOEKER ? Casus mare meum : een oefening op zee
Uitgever: , VAI : VLAAMS ARCHITECTUUR INSTITUUT, 2007
Bijzonderheden: Paperback , 72 pagina's, met illustraties. ISBN 9789080952973.
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
hebben scenario's voorgesteld ter duurzame ontwikkeling van de landzijde van het Belgische Kustgebied. Met het oog op de stijging van de zeespiegel en andere bepalende ruimtelijke processen ontwikkelden het GAUFRE team enerzijds en de ontwerpers FLCextended anderzijds elk voorstellen van exploitatie van de ruimte op zee. Aan de basis daarvan lagen twee verschillende manieren van onderzoek: een fundamenteel wetenschappelijkonderzoek en een artistiek, exploratief onderzoek. ACHTERGROND # 03 is de neerslag van een denkoefening over het belang en de rol van de ontwerper en van het ontwerpmatig onderzoek voor maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkelingen in het algemeen en voor visievorming over toepassingen op zee en in het kustgebied in het bijzonder.nnNel Janssens, architect-ruimtelijke planner en onderzoeker aan het Departement Architectuur Sint-Lucas Brussel, en Charlotte Geldof, architect- ruimtelijke planner en ontwerper bij FLCextended, maken een theoretische analyse van de term ''ontwerpmatig onderzoek'' en bakenen het begrippenkader af. Prof. Frank Maes van de UGENT, faculteit rechtswetenschappen - Internationaal recht, herschrijft het GAUFRE project, dat een aanleiding vormt voor een ruimtelijk structuur plan voor duurzaam beheer van de zee, vanuit de optiek van het wetenschappelijke onderzoekskader. Caroline Goossens, architectuurcriticus, schrijft over het MUD project van de ontwerpers FLCextended, waarbij vooral de kenmerken van het project als ontwerpend onderzoek worden belicht. Het team van FLCextended ontwierp een experimenteel toekomstbeeld voor de Belgische kust, dat geen voorstel is tot een uit te voeren plan, maar een fascinerend en inspirerend manifest vormt. Filip De Rynck, beleidswetenschapper en docent aan de Hogeschool Gent, analyseert de diverse onderzoeken van GAUFRE en MUD, en gaat na op welke manier de verschillende methodes kunnen bijgedragen tot toekomstige visies, inzichten en kennis over stedenbouw en ruimtelijke planning in het kustgebied. nDe standpunten van deze auteurs en een aantal externe deskundigen werden met elkaar geconfronteerd gedurende een debat, gemodereerd en getranscribeerd door Dirk Bogaert, onderzoeker aan het Maritiem Instituut van de Universiteit Gent en benoemd aan de Arteveldehogeschool als lector voor het beleidsdomein milieu.nAuteur(s): Dirk Bogaert, Filip De Rynck, Charlotte Geldof, Caroline Goossens, Nel Janssens, Frank Maes, Katrien Vandermarliere
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.