Hanne van Herck - HANDLEIDING ARCHITECTUURARCHIEVEN : MATERIELE

Schrijver:
Titel: HANDLEIDING ARCHITECTUURARCHIEVEN : MATERIELE ZORG
Uitgever: , VAI : VLAAMS ARCHITECTUUR INSTITUUT, 2007
Bijzonderheden: Hardcover, 197 pagina's, met illustraties. ISBN 9789080952966.
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Binnen de archieftechnische reeks over architectuurarchieven komt, na deel I : inventarisatie, een tweede deel uit dat materi?le zorg als onderwerp heeft. Opnieuw richt deze publicatie zich tot iedereen die op een of andere wijze te maken heeft met architectuurarchieven, van archiefvormer tot beheerder en archiefgebruiker. nDit deel richt zich specifiek op de materi?le zorg van een architectuurarchief. Archiefmaterialen takelen immers af onder invloed van inwendige en uitwendige factoren. Investeren in een goede bewaring van archiefcollecties is dus van cruciaal belang wanneer volgende generaties de sporen van architecten en bouwkundigen nog willen kunnen bestuderen en gebruiken. Want meer nog dan andere archieven bestaat een architectuurarchief uit documenten van zeer verschillende aard en afmetingen, gaande van blauwdrukken en foto's tot maquettes die allemaal hun eigen specifieke vereisten hebben op vlak van bewaring.nnDeze publicatie vormt een overzichtelijke handleiding met enerzijds basisregels omtrent de archiefruimte, het verwerken en verpakken van archiefstukken en raadpleging ervan, en anderzijds biedt het praktische info over mogelijke voorzieningen om de bewaring te optimaliseren. Daarnaast worden ook richtlijnen gegeven bij het tentoonstellen van archiefstukken en worden enkele conservatietechnieken toegelicht. Praktijkvoorbeelden uit verschillende instellingen lichten het geheel toe. nnDeze handleiding is het resultaat van een onderzoeksproject dat werd uitgevoerd aan de KULeuven onder promotorschap van prof. Luc Verpoest, door Hanne Van Herck. Het CVAa neemt de eindredactie en de uitgave van de 'handleiding
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.