Bruyne, Inge De - We zullen ze krijgen ! Brancardiers aan het I

Schrijver:
Titel: We zullen ze krijgen ! Brancardiers aan het IJzerfront 1914-1918.
ISBN: 9789058264411
Taal: Nederlands
Uitgever: Davidsfonds, Leuven
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2007, 279 blz. Met foto's, kaarten en een index.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Centraal in deze originele en knap uitgewerkte historische studie over een minder bekend onderdeel van de Belgische betrokkenheid in de Eerste Wereldoorlog, staat het dagboek van Valère De Boodt (de grootvader van auteur Inge De Bruyne), een achttienjarige onderwijzer die bij het uitbreken van de vijandelijkheden dienst nam als brancardier. Deze aangrijpende dagboekfragmenten, brieven aan collega's en talloze nooit eerder gepubliceerde zwart-witfoto's, verlenen de lezer op directe wijze inzage in de angsten, twijfels en beproevingen aan het front. De getuigenis van De Boodt wordt aangevuld met de verhalen van zes andere brancardiers die zijn pad kruisten, waarin duidelijk wordt hoe individuen zich laten inschrijven in het mechanisme van de oorlogsmachine. Daarnaast geeft dit mooie tijdsdocument de Belgische soldaten die bij deze oorlog betrokken waren, een stem en een gezicht. Het boek bevat een aantal kaartjes, biografieën van de brancardiers, een bibliografie, verklarende eindnoten en een persoons- en plaatsnamenregister.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bruyne, Inge De - We zullen ze krijgen ! Brancardiers aan het IJzerfront 1914-1918.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.