Kok, Dirk - Aanzeggen. Rouw- en begrafenistradities in Staphors

Schrijver:
Titel: Aanzeggen. Rouw- en begrafenistradities in Staphorst.
ISBN: 9789462260238
Taal: Nederlands
Uitgever: Lecturis, Eindhoven
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2013, 192 blz. Met foto's. Enkele vouwtjes.
Prijs: € 14,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit fraaie funeraire boek verhaalt over de rouw- en begrafeniscultuur in Staphorst en het nabijgelegen Rouveen. Door de streekgebondenheid is deze uitgave zonder meer uniek te noemen en een welkome aanvulling op de schaarse literatuur over dit onderwerp. Alle aspecten van de funeraire cultuur in Staphorst worden door de auteur per hoofdstuk behandeld. Dit maakt dit boek overzichtelijk en prettig leesbaar. Door middel van een katern zwart-witfoto's krijgt de lezer een indruk van een begrafenis in het begin van de jaren zestig. Veel informatie wordt gegeven over diverse vormen van rouwkleding, het sociale element in de begrafeniscultuur en de begrafeniscultuur versus de religie. Ten slotte aandacht voor grafstenen met vaak poëtische opschriften. Het geheel wordt gecompleteerd door mooie kleuren- en zwart-witfoto's, werk van de Staphorstse schilderes Stien Eelsingh, gedichten en een bibliografie. Aanbevelenswaardig voor degene met belangstelling voor lokale begrafeniscultuur en de religieuze invloed hierop.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kok, Dirk - Aanzeggen. Rouw- en begrafenistradities in Staphorst.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.