Slot, Pauline - Zuiderkruis

Schrijver:
Titel: Zuiderkruis
ISBN: 9789041330895
Taal: Nederlands
Uitgever: Singel Pocket
Bijzonderheden: 2003, 17e druk, 221 pp pocket (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Pauline Slot - Zuiderkruis
(Singel Pocket)
ISBN 9041330895
17e druk 2003
221 pp pocket
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Emma Schager heeft haar vriendin Floor Ponsioen in het buitenland maar één keer uit haar eigen schaduw zien treden. Meestal blijft Emma in Nederland om voor de planten te zorgen in Floors lege huis. Emma neemt er, na de breuk met haar vriend Paul, zelfs haar intrek wanneer Floor aan haar - naar wat later blijkt - allerlaatste reis begint. In de maanden na het schokkende bericht van Floors dood begint Emma te beseffen dat zij in alle opzichten Floors plaats heeft ingenomen. Was dat ook Floors bedoeling? Wilde zij zo, bijna ongemerkt, wegglippen uit haar eigen leven? Of was haar dood toch een ongeluk? Om een antwoord op die vragen te krijgen gaat Emma zelf op reis en volgt, aan de hand van Floors reisnotities en brieven, nauwgezet haar spoor door Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji.In deze hecht gecomponeerde roman inventariseert Pauline Slot de kosten en baten van een gecomliceerde en grillige vriendschap. Wie is wie iets schuldig? Wat is verraad, en wat medeplichtigheid? 'Zuiderkruis' is een boek dat tot op de laatste bladzijde geheimen prijsgeeft.
Recensie(s)

Een jaar na de dood van haar vriendin Floor Ponsioen begint Emma Schager aan de reis waarvan Floor niet terugkeerde: een fietskampeertocht door Australie, Nieuw-Zeeland en de Fiji-eilanden. Floor ging op reis na de dood van haar geliefde Julia. Of Floors dood een ongeval was of zelfmoord, is voor Emma een raadsel. Aan de hand van Floors notitieboekje en haar brieven volgt Emma de reis tot in detail. Haar zoektocht heeft echter vooral betrekking op het verleden. In de ruim twintig jaar van hun vriendschap voelde Emma zich vaak 'de vriendin die altijd achterbleef'. Dat Floor zich nooit helemaal aan haar heeft gegeven, ontdekt ze zelfs nog tegen het eind van haar reis, als ze dingen te weten komt die een ander licht werpen op hun vriendschap. Pas als ze zelf aangekomen is op het Fiji-eiland in de buurt waarvan Floor verdronk, overwint Emma haar verdriet en keert haar levenslust terug. Een hecht gecomponeerde en goed geschreven roman over vriendschap, jaloezie, verraad en schuldgevoelens, waarmee Pauline Slot (1960) in 1999 zeer succesvol debuteerde.

Prijs €3,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Slot, Pauline - Zuiderkruis Slot, Pauline - Zuiderkruis Slot, Pauline - Zuiderkruis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.