Smolders, Rob - Dirk Oudes. Een kinderlijke natuur, met fantasi

Schrijver:
Titel: Dirk Oudes. Een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd.
ISBN: 9789090203355
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Dirk en Jaap Oudes, Mierlo
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2006, 192 blz. Met afbeeldingen en een index.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bij een tentoonstelling in Bergen (NH) die voorjaar 2006 plaatsvond, verschenen deze biografie en werkbeschrijving van de naïeve kunstschilder Dirk Oudes (Alkmaar 1895-1969). Oudes was horlogemaker en verkoper en hij leefde voor zijn kunst. Daarin ontwikkelde hij zich van amateur tot lid van de kunstkring en ondervond interesse van galeries en critici voor de schilderijen waaruit zijn natuurtalent blijkt uit een groot gevoel voor kleur en expressie. Er bleef eenvoud in zijn onderwerpen: van plattelandstaferelen tot het idyllisch paradijselijke. Met subtiele middelen wordt iets bijzonders opgeroepen. Oudes verkeeg veel (regionale) bekendheid en zelfs internationale belangstelling voor zijn verrassend, aantrekkelijke kunst, in 1972 postuum geëerd als Hollands naïef. Met biografie, lijst van tentoonstellingen (ook postuum), register en bronnenlijst. Verzorgd uitgegeven met goede kleurenreproducties.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Smolders, Rob - Dirk Oudes. Een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.