KEMPERS, Bart. - Kunst, macht en mecenaat.

Schrijver:
Titel: Kunst, macht en mecenaat.
Uitgever: Amsterdam, Arbeiderspers., 1987
Bijzonderheden: Paperback, 438 pagina's. geillusteerd z/w. ISBN 9789029525206.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Hoe is het moderne kunstenaarschap ontstaan uit de beroepstraditie van de Italiaanse renaissance, hoe is het eigentijdse beleid voortgekomen uit de traditie van het mecenaat, en, wat is de verhouding tussen kunst en macht? Met deze vragen in gedachten, past Bram Kempers theorieen uit de sociale wetenschappen toe op geschiedenis van kunst, politiek en cultuur. De hoofdstukken, over het mecenaat van bedelmonniken, het stadsbestuur van Siena, Florentijnse kooplieden en de hoven in Urbino, Rome en Florence, bevatten naast nieuwe inzichten in ontwikkelingen en samenhangen ook niet eerder gebruikte bronnen.Bekende kunstwerken worden in een nieuw licht geplaatst. Zo blijkt dat schilderingen vaak op een directe wijze het staatsgezag uitbeelden volgens tegelijkertijd opgestelde wetten. Kunst, macht en mecenaat is mede door de illustraties, grafische verzorging, compositie en taalgebruik toegankelijk voor mensen met een belangstelling voor 'letteren, sociale wetenschap en of cultuurwetenschappen en voor lezers met een algemene cultuurhistorische belangstelling of een liefde voor de Italiaanse renaissance. Noten bronnen en literatuuropgave maken het boek tot een bruikbaar instrument voor studie en wetenschappelijk onderzoek
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

KEMPERS, Bart. - Kunst, macht en mecenaat.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.