Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over he

Schrijver:
Titel: Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia
Taal: Nederlands
Uitgever: Den Hertog
Bijzonderheden: zie de foto's - harde kaft - christelijk - verzenden 3,64
Prijs: € 4,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Boekennieuws

De pastor van onze gemeente te Nunspeet heeft een achttal overdenkingen over het leven van koning Hizkia het licht doen zien. De eerste preek gaat over het hart van deze godvruchtige koning van Juda, van wie de Schrift zegt dat na hem zijns gelijke niet was onder alle koningen van Juda, noch die vóór hem geweest waren. Het was in het hart van Hizkia om een verbond te maken met de HEERE. Dit bepaalde zijn gehele verdere leven! De tweede preek gaat over de woorden: 'Geef de HEERE de hand en komt tot Zijn heiligdom: Hizkia's nodiging tot de viering van het Pascha. In de derde overdenking gaat het over de wijze waarop Hizkia heeft moeten worstelen met de wereldmacht van Assyrië en hoe hij in die worsteling heeft leren afzien van al het menselijke. Ik citeer uit deze preek een stukje: 'Dat doet de Heere nog in het bevindelijke leven van al Zijn kinderen. Stilzitten zal hun sterkte zijn. Het stuk der verlossing is van de Heere. Zij moeten leren dat Jeruzalem zeker gevrijwaard zal worden van Assyrië, maar dat zal gaan evenals bij Hizkia die daarbij mocht toezien met de armen over elkaar. Hij werd er buiten gezet. Hij hoefde het niet te doen. De overwinning wordt behaald met stilzitten. Dat is nog zo in het stuk der verlossing...'. De vierde preek behandelt de bekende geschiedenis van de brieven van Sanherib, die Hizkia mocht uitbreiden voor het aangezicht des HEEREN. De vijfde overdenking gaat over het gebed van Hizkia op zijn ziekbed, een bekende, maar bepaald niet eenvoudige geschiedenis. Onze Nunspeetse broeder geeft een drietal redenen waarom Hizkia op zijn ziekbed 'gans zeer weende'. In de zesde preek wordt Hizkia's gezondmaking overdacht, hoe hij door middel van een eenvoudig middel genezen mocht en vijftien jaren tot zijn leven kreeg toegedaan. In de zevende preek wordt Hizkia's lofzang na zijn genezing overdacht, terwijl de achtste overdenking handelt over zijn zonde van ondankbaarheid in het tonen van zijn schathuis aan de gezanten van Babel.

We kunnen deze bundel hartelijk aanbevelen bij onze lezers. De preken kenmerken zich door een getrouwe en nauwgezette exegese van de Schrift en door een bevindelijke inslag. Er ligt vermaning voor onbekeerde mensen in en onderwijs voor Gods volk. De overdenkingen lenen zich uitstekend voor persoonlijk gebruik, maar ook voor de leesdiensten. De preken zijn alle ongeveer van gelijke lengte en zeker niet te lang voor de leesdiensten. De te lezen schriftgedeelten en de te zingen psalmen zijn steeds vermeld. De buitenkant van het boek oogt heel mooi en origineel: we treffen er een afbeelding op aan van Achaz' zonnewijzer, die zo'n grote rol heeft gespeeld rond Hizkia's ziekte.
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia Schot, Ds. A. - Wees Gij mijn Borg - acht overdenkingen over het leven van Hizkia

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.