Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Vis, Jurgen - De Poort : De Oudemanhuispoort en haar gebruikers

Schrijver:
Titel: De Poort : De Oudemanhuispoort en haar gebruikers 1602-2002
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2002. Paperback. 1e druk. 240 pp. In nieuwstaat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In nieuwstaat. Past door de brievenbus.

Op 9 augustus 1602 opende het nieuwe Oude Mannen en Vrouwen Gasthuis van Amsterdam zijn poorten. Het gebouw met vanaf het begin een 'Ouwe Mannenpoort' bevindt zich tussen de Oudezijds Achterburgwal en de Kloveniersburgwal. 230 jaar lang hebben duizenden bejaarden er hun laatste jaren doorgebracht. Jurjen Vis beschrijft onder andere de loterijen die geld in het laatje moesten brengen, het eten en drinken, godsdienstige toestanden en de strikte regels waaraan de bewoners zich moesten houden. Eind 1831 verlieten de laatste oude lieden het pand, maar de oorspronkelijke functie van het gebouw klinkt nog steeds door in de naam. De Poort diende vanaf 1832 als cholerahospitaal, vervolgens als Academie voor Beeldende Kunsten en - tegelijkertijd - als dependance van het Binnengasthuis. Ook was het Museum Van der Hoop, de voorloper van het Rijksmuseum, er dertig jaar lang in gevestigd. Sinds 1880 is de Poort een van de belangrijkste centra van de Universiteit van Amsterdam. In het laatste deel van het boek gaat de auteur uitvoerig in op de groei van de universiteit, de verschillende faculteiten en de moeilijke oorlogsjaren (1940-1945). Deze brachten ook het einde voor bijna alle joodse boekverkopers in de Poort.
Verder lezen

Taalvakman uit Bodegraven

particulier

Logo Taalvakman

Gefeliciteerd. U heeft het beste boekwinkeltje gevonden voor bijzondere boeken, zoals gesigneerde exemplaren en boeken in eerste druk. Alles voor een schappelijke prijs met uitstekende service.
Veilig en direct betalen via iDeal is nu ook mogelijk.
Verzending binnen Nederland via DHL Parcel. Vaste prijs voor een brievenbuspakje € 4,50 en pakket naar uw huisadres in Nederland voor slechts € 6,25. Optioneel is verzending naar een DHL Servicepunt voor € 5,50 ook mogelijk op aanvraag. Vermeld dit gaarne bij uw bestelling. Verzending naar een Mondial Relay servicepunt in België vanaf € 6,25. Afhalen mogelijk in Bodegraven of Leiden. Bij bestelling van meerdere boeken tegelijk is korting mogelijk.
Controleer de spam map van uw e-mailbox, want regelmatig verdaagt daar een bericht van boekwinkeltjes of van DHL Parcel.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vis, Jurgen - De Poort : De Oudemanhuispoort en haar gebruikers 1602-2002 Vis, Jurgen - De Poort : De Oudemanhuispoort en haar gebruikers 1602-2002 Vis, Jurgen - De Poort : De Oudemanhuispoort en haar gebruikers 1602-2002