Tonkens, Evelien, Verhoeven, Imrat - Bewonersinitiatieven: proe

Schrijver:
Titel: Bewonersinitiatieven: proeftuin voor partnerschap tussen burgers en overheid
ISBN: 9789085550600
Taal: Nederlands
Uitgever: Pallas Publications
Bijzonderheden: 2011, 116pp, paperback
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Geldverspilling aan zinloze buurtbarbecues. Op kosten van de overheid gratis eten en drinken. Dat is het imago van beleid ter bevordering van bewonersinitiatieven. Uit dit boek blijkt dat dit beeld onterecht is. Evelien Tonkens en Imrat Verhoeven onderzochten 1200 bewonersinitiatieven in 24 buurten van Amsterdam. De meeste initiatieven blijken geen doelloos pretpakket, maar tastbare bijdragen aan de kwaliteit van leven, van huiswerkklassen tot en met schoonmaakacties en uitjes voor bejaarden. De initiatiefnemers doen dit niet voor hun eigen plezier, maar om problemen op te lossen waar ze in hun buurt tegenaan lopen. Ook worden er veel meer vrouwen, jongeren, lager opgeleiden en nieuwe Nederlanders bereikt dan met gangbaar beleid. Burgers ervaren deelname daarbij als leerzaam. Ze leren beter organiseren en zich in te leven in anderen, en worden kritischer op zichzelf. Ze gaan ook positiever denken over buurtbewoners en de overheid. Bewonersinitiatieven dragen bij aan nieuwe verhoudingen tussen overheid en burgers, die minder op onbegrip en ergernis en meer op samenwerking gestoeld zijn.
Evelien Tonkens is hoogleraar Actief Burgerschap en Imrat Verhoeven postdoc onderzoeker. Beiden zijn verbonden aan de Afdeling Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam en aan het Amsterdam Institute for Social Science Research (aissr).
Verder lezen

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar België.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tonkens, Evelien, Verhoeven, Imrat - Bewonersinitiatieven: proeftuin voor partnerschap tussen burgers en overheid

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij CANON SOCIAAL WERK

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met CANON SOCIAAL WERK
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Vereniging Canon sociaal werk
  Kamer van Koophandel nummer: 53983483
  NL851102244B01
  http://www.canonsociaalwerk.eu
 • Na uw bestelling ontvangen u en CANON SOCIAAL WERK een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van CANON SOCIAAL WERK vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • CANON SOCIAAL WERK kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.