Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Kooten, Kees van - Levensnevel

Schrijver:
Titel: Levensnevel
ISBN: 9789023438311
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij, amsterdam
Bijzonderheden: 1999, 192 pp. Paperback
Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zeer goede staat, kleine verkleuring.
Kees van Kooten - Levensnevel. Verhalen.

De verhalenbundel Levensnevel gaat over mist in beide richtingen, die de blik op het verleden, maar ook op het heden vertroebelt. Deze blindheid leidt tot veel misverstanden. De verhalen gaan over de bange nevels van de toekomst en over de vriendelijke nevels van de herinnering die tot weergaloze portretten van overleden dierbaren inspireren.

Van Kooten wilde het boek in eerste instantie "Mist in beide richtingen", maar "Levensnevel" het boek beter beschreef. Het zijn losse verhalen maar toch zou je een thema kunnen zien, Levensnevel. Van Kooten zegt dat dit boek een poging is het krimpende leven en de uitdijende dood met elkaar te verzoenen. De verhalen zijn allemaal autobiografisch, elk verhaal is in de ik-vorm geschreven en het perspectief ligt altijd bij van Kooten. Ook de hoofdpersoon is Kees van Kooten. In het boek komen bijna geen andere personages voor die belangrijk zijn.

Levensnevel is een palindroom. Een palindroom is een woord dat er van voor naar achteren gelezen hetzelfde leest als andersom. Kees van Kooten heeft deze geïntroduceerd. Het is de titel van een boekje dat een eerbetoon is aan zijn moeder. De oorspronkelijkheid van goede schrijvers is niet te evenaren. Ze is een bron van inspiratie. Op de golven van hun woordkeuze surfen wij door de maalstroom van ons leven. Net zolang totdat het leven, in nevelen gehuld, het leven verlaat.

Na hun cabaretgroep op de middelbare school blijven Kees van Kooten (1941) en Wim de Bie samenwerken, eerst als de Klisjeemannetjes voor de radio, vanaf 1965 ook op televisie. In 1972 richten beiden als Koot en Bie het Simplisties Verbond op en nemen wekelijks de actualiteit op de hak. Vanaf 1985 komt het populaire Keek op de Week elke zondagavond op tv. In 1998 stopt van Kooten met televisie-optredens. Vanaf die tijd wijdt hij zich fulltime aan zijn schrijverscarrière. Voor zijn romans en verhalen ontving hij onder meer de Gouden Ganzenveer en de CPNB Publieksprijs.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.