Haan, Hilde de - Wood works Onix. Architectuur in hout. Archite

Schrijver:
Titel: Wood works Onix. Architectuur in hout. Architecture in wood.
ISBN: 9789056626792
Taal: Meertalig
Uitgever: NAI Uitgevers / Publishers, Rotterdam
Bijzonderheden: Gebonden, 2009, 321 blz. Nederlands- en Engelstalig. Met kleurenfoto's, tekeningen en een index. Naam op blz. 321.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Tweetalig portret van het architectenbureau Onix uit Groningen. Nadrukkelijk niet het zoveelste mooie plaatjesboek, want dat past niet bij het bureau, en ook geen uitgebreide reclamefolder, maar een poging om inzicht te bieden in de beweegredenen van deze architecten. Hun belangrijkste bouwmateriaal is hout en dat wordt zichtbaar gemaakt door bomen als analogie in het hele boek te gebruiken: zowel in de vormgeving als de opbouw. De ontwerpers willen gebouwen maken die iets te weeg brengen bij mensen. Ze willen associaties, emoties en nieuwsgierigheid opwekken en dat is wat de auteur van dit boek ook probeert. Negentien projectbeschrijvingen worden afgewisseld met hoofdstukken over de achtergrond van de oprichters en de ontstaansgeschiedenis van het bureau, over technische aspecten als gebinten, kozijnen en daken en over hun DogmA manifest. Bevat veel foto's, ook van het bouwproces, zodat een veelzijdig beeld van de architectuur ontstaat. Hun ontwerpen zijn voornamelijk te vinden in Groningen en Friesland (o.a. de brug over de A7 bij Sneek), maar ze ontwierpen ook woningen in Almere en het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming in Lelystad.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haan, Hilde de - Wood works Onix. Architectuur in hout. Architecture in wood.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.