Zeggelen, van, Marie - De vrede van het Maerland

Schrijver:
Titel: De vrede van het Maerland
Taal: Nederlands
Uitgever: Scheltema & Holkema Amsterdam 1923
Bijzonderheden: 294 pagina's, met 12 platen. Redelijk uniek exemplaar. Goed gebonden. Beetje sleets.
Prijs: € 16,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vervolg op "Een broederdienst" den broeder.

Hierop volgt ‘de vrede van het Maerland’, dat omstreeks 1835 speelt in den tijd, toen de Haarlemmermeer nog woest en verraderlijk kon zijn als een binnenzee, toen Amsterdam molens bezat en ophaalbruggen, toen de jonge

Over dit hoofdstuk/artikel
TITELS

over De vrede van het Maerland

over Marianne Hoogland

over De zoon des huizes. Familieroman in den jare 1864


AUTEURS

C.M. van Hille-Gaerthé


1)
Wegens plaatsgebrek niet in het Juli-Augustus-nummer opgenomen.
[p. 288]
meisjes fluweelen luifelhoeden droegen en shawls met franje, toen men, als men rijden wilde, om een snorder of een brommer uitging en toen een parapluie een besteedster heette.

En op het mooie buitengoed het Maerland - in de Noord-Hollandsche duinstreek - groeit Ceciel van Rodenberghe, de bekoorlijke dochter des huizes op en in een zomerschen manenacht slaat Ceciel haar blauwe sjaal over haar wit en roze kleedje en zelf als een bloem in den tuin vol bloemen, loopt ze naar het oude boeken-tuinhuis bij het berkenboschje en daar staat Evert-Jan.

- Ceciel, zei hij zacht, wij tweeën, jij en ik....

- Ja, jij en ik....

Het is de Zoon des Huizes - Leonard Corver, de aangenomen zoon van Evert-Jan en Ceciel - die in het boek van dien naam zijn dagboek begint op 1 Juli 1864, als hij vijf en twintig jaar is.

Onlangs hebben in het tijdschrift ‘Buiten’ nog afbeeldingen gestaan van de oude, Amsterdamsche apotheek, waarin dit boek voor een deel speelt. En wie Haarlem kent, zal zeker wel eens langs de gezellige koepelkamer gewandeld hebben, waar Leonard Corver zoo graag kwam, waar Evert-Jan en Ceciel zoo gelukkige jaren hadden met hun dochters.

Antje, die zoo vroolijk en begaafd was, wordt de moeder van Marianne Hoogland en we zijn met dit boek aan den tijd genaderd, dat de vaders en moeders van de volwassen dochters van nu jonge mannen en jonge meisjes waren.

En in al die boeken zult ge eigen gevoelens en eigen daden terug vinden, al is het in stillere omgeving, in rustiger tijd dan ge nu beleeft.
Verder lezen

Rozengracht uit Amsterdam

particulier

Logo Rozengracht

"Rozengracht" is het 'Boekwinkeltje' van een particulier die een aantal van zijn boeken verkoopt, bij voorkeur aan liefhebbers en niet aan handelaren. Zie ook boekwinkeltje "Lindengracht".

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zeggelen, van, Marie - De vrede van het Maerland Zeggelen, van, Marie - De vrede van het Maerland Zeggelen, van, Marie - De vrede van het Maerland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Rozengracht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Rozengracht
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rozengracht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rozengracht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Rozengracht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.