J Huf van Buren - Oranje en Nederland bewerkt naar Andriessens

Schrijver:
Titel: Oranje en Nederland bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau"
Taal: Nederlands
Uitgever: Gebr Cohen Arnhem Nijmegen
Bijzonderheden: 1e druk ca 1898
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Oranje En Nederland. Leven En Daden Van Vorsten En Volk, Beschreven Tot Na de Troonsbestijging Van H. M. Koningin Wilhelmina,
Johan Adriaan Heuff, Az. (Kerk-Avezaath, 3 maart 1843 – Heerde, 16 juni 1910), beter bekend onder de pseudoniemen J. Huf van Buren, Jan van Brabant en Cosinus, was een Nederlandse auteur.
Hij werd op 3 maart 1843 geboren te Kerk-Avezaath, waar zijn familie sinds vier eeuwen onder de inwonenden en herhaaldelijk in de regering voorkwam, als zoon van Antonie Heuff J. Az. en Dirkje Maria Anna Versteegh. Zijn beide grootvaders, Johan Adriaan Heuff en Matthias Johannes Versteegh, waren burgemeester van Zoelengeweest, de gemeente waartoe Avezaath behoorde.
Heuff genoot zijn opleiding, eerst in de kostschool van zijn woonplaats, daarna te Delft. Hij studeerde van 1861 tot 1866 aan de Academie, later Polytechnische School te Delft, maar legde zich meer op de fraaie letteren dan op de vakken van de ingenieur toe. In 1864 begon hij zijn letterkundige loopbaan met bijdragen in de Delftsche Studentenalmanak, waarvan hij later redacteur was, en verliet Delft, zonder diploma, maar met het handschrift waaruit zijn eerste roman ontstond. Na zijn studiejaren woont hij in zijn geboorteplaats. Opmerkelijk is de kracht van zijn pseudoniem J. Huf van Buren, waaronder hij zelfs lid van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde werd. Als Jan van Brabant is hij minder bekend. Zijn identiteit met Cosinus - onder welke naam hij het populaire werk Kippeveer schreef - is pas na zijn dood vastgesteld.
De Kroon van Gelderland, 's-Grav. 1877; De mannen van Sint-Maarten, ald. 1882; De laatste der Arkels, 2 dln., Haarl. 1885; Hertog Adolf, 's-Grav. 1886, onmiddellijk aansluitende bij De Kroon van Gelderland; Grootheid en val, 's-Grav. 1881; In 't Harnas, Amst. 1888 en verder enige verhalen uit het dagelijks leven en van minder omvang; In 't vuur van den verkiezingsstrijd, naar Gustav Freytag, Tiel 1871; Gedenkschr. van een Burgemeester, (psd. Jan van Brabant), Amst. 1874; Langs Lahn en Dill, reisfantasieën, 2 dln., (guldensed.); Oom Frederik, (een kleine roman) Haarl. 1886; behalve verspreide artikelen over kunst, letteren en vooral toneel: het historische drama Buat, 1870; de Speculanten, blsp., 's-Grav. 1882; Elzas en Vogezen Reisherinneringen, Schoonhoven, 1890; Oom Frederik, blsp., Zutphen 1887. Onder genoemde artikelen over toneelkunst zijn de uitvoerigste die over de voorstellingen der Meiningers
Verder lezen

BB&His Storytellers

particulier

BB&His Storytellers uit Leusden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J Huf van Buren - Oranje en Nederland  bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau" J Huf van Buren - Oranje en Nederland  bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau" J Huf van Buren - Oranje en Nederland  bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau" J Huf van Buren - Oranje en Nederland  bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau" J Huf van Buren - Oranje en Nederland  bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau" J Huf van Buren - Oranje en Nederland  bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau" J Huf van Buren - Oranje en Nederland  bewerkt naar Andriessens "Oranje Nassau"

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BB&His Storytellers

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BB&His Storytellers
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BB&His Storytellers een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BB&His Storytellers vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BB&His Storytellers kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.