Pessl, M. - Calamiteitenleer voor gevorderden

Schrijver:
Titel: Calamiteitenleer voor gevorderden
ISBN: 9789041412041
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos
Bijzonderheden: 2007, hard cover met stofomslag, goede staat
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Een overrompelend debuut. Stijlvol, erudiet, meeslepend en bloedstollend spannend!
Deze overweldigende roman, gestructureerd als een leeslijst van de grote werken van de literatuur, combineert de groeipijnen van een postmoderne opvoeding met een moordmysterie.
Vergeleken worden met Donna Tartt overkomt niet veel debutanten, maar Marisha Pessl is er een van. In Calamiteitenleer voor gevorderden beschrijft ze de lotgevallen van Blue van Meer, een buitengewoon intelligent meisje dat met haar excentrieke vader, die professor is, van de ene naar de andere academische buitenpost verhuist en uiteindelijk in North-Carolina terechtkomt. Daar, in haar laatste jaar op de eliteschool St. Gallway, sluit ze zich aan bij een groep charismatische scholieren en hun al even intrigerende docente Hannah. Wanneer een van haar vrienden verdrinkt en ook Hannah op een gruwelijke manier aan haar eind komt, ontdekt Blue dat achter deze mysterieuze sterfgevallen een wereld van raadsels en geheimen schuilgaat, vol culturele symboliek. Blue zet al haar scherpzinnigheid en kennis van literatuur, filosofie en wetenschap in om het mysterie op te lossen, maar dat blijkt niet eenvoudig te zijn. Er zijn krachten aan het werk die zich niet zomaar gewonnen geven...
Calamiteitenleer voor gevorderden is een overrompelend debuut: stijlvol, erudiet, ironisch, meeslepend en bloedstollend spannend. Pessl combineert de suspense van Hitchcock met de zelfspot van Dave Eggers en het verteltalent van Donna Tartt, en doet dat met een intelligentie en spitsvondigheid die geheel de hare zijn.
Marisha Pessl (1977) groeide op in Asheville, North-Carolina. Als kind werd ze door haar moeder voorgelezen uit de Westerse canon. Op die manier maakte ze kennis met een groot aantal klassiekers. Pessl studeerde film production en Engelse literatuur. Calamiteitenleer voor gevorderden schreef ze tijdens haar werk als consultant bij Price Waterhouse Coopers.
Verder lezen

Barakuda Boeken uit Amsterdam

particulier

Logo Barakuda Boeken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pessl, M. - Calamiteitenleer voor gevorderden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Barakuda Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Barakuda Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Barakuda Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Barakuda Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Barakuda Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.