Walton, Evangeline - Arawn (Ex.2) (Heer van de onderwereld)

Schrijver:
Titel: Arawn (Ex.2) (Heer van de onderwereld)
ISBN: 9789060193228
Uitgever: Uitgeverij Bert Bakker - Amsterdam
Bijzonderheden: 1974, 122 pp paperback (vale plekjes op de rug, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Evangeline Walton - Arawn (Ex.2)
(Heer van de onderwereld)
(naar het Mabinogion)
(Tintagel Reeks)
(Uitgeverij Bert Bakker - Amsterdam)
ISBN 9060193229
uitgave uit 1974
122 pp paperback
(vale plekjes op de rug, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

Dit verhaal is afkomstig uit het Mabinogion, een verzameling oeroude Keltische heldendichten die door de barden van het oude Wales werden gezongen. Het Mabinogion vertelt van opmerkelijke mensen, tovenaars en oude goden.
Misschien waren zij in werkelijkheid wat zij in handen van Walton zijn: magiërs, epische helden en tragische vorsten en geliefden.

Aanleiding tot dit eerste verhaal is de ontmoeting die Pwyll, koning van het oude Wales, tijdens een jacht heeft met Arawn, de Dood. Arawn blijkt een machtige tegenstander te hebben, Havagan uit de Oostelijke Wereld, en die moet Pwyll voor hem doden. Dat gebeurt. De Opperdruïde, jaloers op het vriendschapsverbond dat vervolgens tussen Pwyll en Arawn ontstaat, zorgt door middel van magie voor slechte tijden.

Zo begint het verhaal dat de Amerikaanse schrijfster Evangeline Walton - voor haar gehele oeuvre bekroond met een World Fantasy Award - vertaalde van het Mabinogion naar eigentijds proza.Recensie(s)De Amerikaanse fantasy-auteur Evangeline Walton (1907-1996) bewerkte in de vorige eeuw een aantal verhalen uit het Mabinogion - een aantal oeroude Keltische heldendichten uit Wales - tot een tetralogie. Dit grote boek van de Keltische mythologie bevat verhalen uit oeroude tijden over goden, druiden, helden, koningen en hun geliefden. In dit eerste deel van deze tetralogie (herdruk van de uitgave uit 1974) ontmoet de jonge prins Pwyll van Wales tijdens de jacht Arawn, god en heerser van het dodenrijk. Hij wil dat Pwyll de machtige Havagan, die heerst over de doden uit de Oostelijke Wereld, doodt. Dat gebeurt, maar de druiden zijn jaloers op de vriendschap die tussen Pwyll en Arawn ontstaat, en zorgen met hun magie voor slechte tijden. Om de goden om raad te vragen, beklimt Pwyll met zijn getrouwen de Gorsedd Arberth, de heilige Grafheuvel. Een boeiende en goed geschreven, vrije bewerking van deze oude Welshe mythische verhalen. Waltons Mabinogion-tetralogie wordt vaak in een adem genoemd met klassiekers als Tolkiens 'Lord of the Rings' en T.H. White's 'The Once and Future King'. Met bronvermelding en dankbetuiging van de schrijfster die voor haar gehele oeuvre in 1989 werd bekroond met een World Fantasy Award. Kleine druk.

Prijs €3,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Walton, Evangeline - Arawn (Ex.2) (Heer van de onderwereld) Walton, Evangeline - Arawn (Ex.2) (Heer van de onderwereld) Walton, Evangeline - Arawn (Ex.2) (Heer van de onderwereld)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.