Deret, J.C. Jacques Constant (vertaling) - Thierry la Fr

Schrijver:
Titel: Thierry la Fronde. Delen deel 1 De terugkeer van de slingeraar, deel2 Het geheim van de prior + Thierry de Slingeraar en het geheim van de hertog
Taal: Nederlands
Uitgever: deel 1 en 2 VanderHout& Co/ Lombard uitgaven (1967) Amsterdam boek 1967
Bijzonderheden: 3 grote softcovers geniet 48pp. in goede staat, foto's in kleur en zw/wit. schutblad deel 2 heeft wat weg te gummen potloodlijntjes
Prijs: € 10,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Thierry la Fronde (nl:Thierry de slingeraar) is een Franse televisieserie uit de jaren 60 van de zender TF1/ORTF met in de hoofdrol Jean-Claude Drouot (geboren 17 december 1938 in Lessen). De serie bestaat uit 4 reeksen van 13 afleveringen, die elk ongeveer 30 minuten duren en in zwart-wit gefilmd zijn. De serie werd in Frankrijk voor het eerst uitgezonden van 3 november 1963 tot 27 maart 1966.

De serie laat zich het best omschrijven als de Franse versie van de Britse Robin Hood en speelt rond 1360 in Sologne. Hoofdpersoon Thierry de Janville komt na omzwervingen terug op zijn landgoed en ontdekt dat dit door de Engelsen is ingenomen. Thierry wordt verraden door zijn ritmeester Florent de Clouzol, gevangengenomen en opgesloten in zijn eigen kasteel. Met hulp van de ook gevangengenomen goochelaar Judas weet hij zich te bevrijden en schuil te houden in de bossen. Daar neemt hij de geuzennaam "Thierry la Fronde" (Thierry de Slingeraar) aan omdat hij met zijn slinger menig vijand buiten gevecht stelt. Gedurende de serie strijdt Thierry met een stel vogelvrije kameraden tegen Eduard III van Engeland en de Prins van Wales ("de Zwarte Prins"). Tot de groep hoort ook het dorpsmeisje Isabelle op wie hij verliefd wordt en met wie hij in de laatste aflevering ook trouwt.

De verrader Florent wordt gespeeld door Jean-Claude Deret (ware naam Claude Breitman), die de meeste scenario's voor de serie leverde, evenals voor de Frans-Zwitserse Winnetou televisieserie "Winnetou ou le Mascalero" (beter bekend als "Mein Freund Winnetou").

De titelmelodie en de weinige tussenmelodieën zijn geschreven door Jacques Loussier, die ook tekende voor de in die tijd gemaakte serie Vidocq.

In Nederland werden 32 afleveringen van de serie uitgezonden van 22 januari 1967 - 3 september 1967 (beh. 25 juni), op zondagavond van 19:00-19:30, de tijd waarop de NTS jeugdprogramma's uitzond, waaronder ook - in de jaren 60 van de 20e eeuw - Kapitein Zeppos, Johan en de Alverman, Axel Nort, de Vrijbuiters (Freewheelers), en Floris. In 1973 werden in de zomermaanden 12 afleveringen herhaald (zondag 8 juli t/m zondag 23 september, eveneens in de vooravond).
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Deret, J.C.    Jacques Constant (vertaling) - Thierry la Fronde. Delen deel 1 De terugkeer van de slingeraar, deel2 Het geheim van de prior + Thierry de Slingeraar en het geheim van de hertog

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.