VAN CAUWENBERGH, George; - CAS OORTHUYS. ANTWERPEN 1946,

Schrijver:
Titel: CAS OORTHUYS. ANTWERPEN 1946,
Uitgever: Tielt, Lannoo, 2006
Bijzonderheden: Softcover, foto-kartonomslag z/w, 220 x 240mm., 96pp., z/w illustratie. ISBN 9789054669319.
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Kort na de bevrijding reisde fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975) verschillende keren naar Antwerpen om de schoonheid van de stad en haar bewoners vast te leggen. Oorthuys' foto's zijn uniek, ook omdat uit deze naoorlogse periode vrijwel geen andere foto?s bekend zijn. Destijds bleven de circa zevenhonderd foto's grotendeels ongepubliceerd, nu is uit deze foto's voor het eerst een uitgebreide selectie gemaakt. Oorthuys koos voor een optimistische kijk op het heden, niet op wat er in de oorlog was gebeurd. De voor hem zo typerende stijl is in deze foto's al herkenbaar: een hoog standpunt, de mens altijd centraal in treffende straatbeelden, prachtig strijklicht met lange schaduwen, verrassende diagonalen en ruime horizonnen, in een lijnenspel van scheepskranen en in het zonlicht dat speelt met de ochtendnevel. "In de lens van Oorthuys begint de steenmassa waaruit de stad bestaat een zelfstandig leven te leiden, krijgen haar bewoners een gezicht, verraadt haar sfeer dat ze een haven is." George van Cauwenbergh is de bekendste Antwerpse stadsgids. Hij publiceerde verscheidene boeken over de stad en op stadszender ATV vertelt hij over bijzondere Antwerpse gebouwen. Willem Ellenbroek, journalist en publicist, schreef het nawoord over Cas Oorthuys. Boek is in goede staat.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

VAN CAUWENBERGH, George; - CAS OORTHUYS. ANTWERPEN 1946,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.