Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Asch, Sholem - Moses

Schrijver:
Titel: Moses
Taal: Engels
Uitgever: London : MacDonald, 1952
Bijzonderheden: Gebonden, linnen band, 494 pp. In goede staat
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Zonder stofomslag, omslag.heeft wat lichte gebruikssporen, lichte knak in rug
Translated by Maurice Samuel

Sjolem Asch (Jiddisch: שלום אַש) (Kutno, 1 november 1880 – Londen, 10 juli 1957) was een in Polen geboren Joods-Amerikaans schrijver. Hij schreef voornamelijk in de Jiddische taal. Zijn werk omvat romans, toneelstukken en essays.
Asch werd geboren als Szulim Asz in een gezin met tien kinderen. Toen hij 34 jaar was vertrok hij naar Amerika, waar zijn boeken vaak op de bestsellerlijsten voorkwamen, nadat ze eerst vanuit het jiddisch in het Engels en vele andere talen - waaronder ook het NL vertaald werden. Zijn romans, novellen en zelfs toneelstukken over het leven van de Joden, spelend in het heden evenals het verleden, werden in zeer brede kring gewaardeerd. Men kende hem vooral van zijn Bijbel-verhalen zoals de Nazarener, de Apostel en Maria (1949). Asch begreep al vroeg het gevaar van het nationaal-socialisme, waartegen hij sterk ageerde. Dit bracht hem in contact met Hendrik Willem van Loon, waar hij vaak aan huis kwam en samen publiceerden ze anti-Hitler geschriften, wat in 1941 o.a. zijn geloofsbelijdenis "What I Believe" opleverde. Sjolem overleed in London, maar woonde zijn laatste jaren zowel in Israel als in Engeland, zijn woning in Israel werd een museum.
(Bron : Wikipedia)
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Asch, Sholem - Moses Asch, Sholem - Moses Asch, Sholem - Moses Asch, Sholem - Moses