Linde, H. van der (dr.) en F. Thijssen (dr.). Redactie - Geloof

Schrijver:
Titel: Geloofsinhoud en Geloofsbeleving. Een peiling binnen Reformatie en Katholieke Kerk in Nederland
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spectrum Utrecht Antwerpen MCMLI (= 1951)
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingenaaid. Blinde omslag (eigenhandig van letters voorzien). Pg's. 368. Conditie: goed, best.
Prijs: € 7,55 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Woord ter Inleiding
De beide redacteuren van dit werk geven gaarne de lezer met een enkel woord rekenschap van doel en opzet van deze bundel over geloofsinhoud en geloofsbeleving binnen de Reformatie en de katholieke Kerk in Neder-land. (...).
De indeling van het boek ligt enigszins voor de hand. De eerste twee artikelen geven een inzicht in de historie van het ontstaan van de Reformatie. Ontegenzeggelijk geven zij ons een beeld van de ontwikkeling op hits-risch terrein, zodat wij hier zouden kunnen spreken van een 'historische herwaardering'. De twee volgende artikelen zijn bedoeld om ons een inzicht te geven in de ontwikkelingen binnen dec Reformatie en de katholieke Kerk in de laatste vijftig jaar met betrekking tot beiderlei positie.
De daarop volgende reeksen van artikelen geven ons te zien wat er leeft binnen de Nederlandse Hervormde Kerk en de katholieke Kerk op dogmatisch gebied. Dan komt iets over de spiritualiteit.Vervolgens een uiteen-
zetting over de kerkorde en het bestuur binnen de Nederlandse Hervormde Kerk en de katholieke Kerk.
Als slot van deze reeks hebben wij gemeend de lezer een beeld te geven van de werking van de diakonia-
gedachte in de Nederlandse Hervormde Kerk en daarnaast van het sociaal-charitatieve karakter van de katho-
lieke Kerk. Aan het einde volgen dan nog twee artikelen over de opvattingen omtrent het oecumenische vraagstuk en iets over de uitzichten dienaangaande. (...).
Moge dan deze uitgave onder Gods zeggen haar weg vinden, moge de lezer hierdoor tot het besef komen, dat ook hij zich niet kan onttrekken aan de verantwoordelijkheid, die reeds gedurende vier eeuwen van geschei-
eenheid op onze schouders ligt. Wij kunnen die niet afwijzen door te zeggen, dat wij hier voor een hopeloze zaak staan. Het zou alleen maar betekenen, dat wij onze eigen christelijke existentie in twijfel trekken, omdat wij dan zouden voorschrijven welke wegen God in zijn heilsorde te volgen heeft. Eerst daar waar sprake is van
een totale geloofsovergave kan het ware oecumenische verlangen gedijen'.

Bij deze laatste woorden past zonder enige terughoudendheid het Woord èn de betekenis-volle inhoud van het
"AMEN".
Oude wijn - enigszins oud - behoeft geen krans.
Een bundel met inhoudsvolle bijdragen.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Linde, H. van der (dr.) en F. Thijssen (dr.). Redactie - Geloofsinhoud en Geloofsbeleving. Een peiling binnen Reformatie en Katholieke Kerk in Nederland Linde, H. van der (dr.) en F. Thijssen (dr.). Redactie - Geloofsinhoud en Geloofsbeleving. Een peiling binnen Reformatie en Katholieke Kerk in Nederland Linde, H. van der (dr.) en F. Thijssen (dr.). Redactie - Geloofsinhoud en Geloofsbeleving. Een peiling binnen Reformatie en Katholieke Kerk in Nederland Linde, H. van der (dr.) en F. Thijssen (dr.). Redactie - Geloofsinhoud en Geloofsbeleving. Een peiling binnen Reformatie en Katholieke Kerk in Nederland Linde, H. van der (dr.) en F. Thijssen (dr.). Redactie - Geloofsinhoud en Geloofsbeleving. Een peiling binnen Reformatie en Katholieke Kerk in Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.