Petch, K - Nachtjagdleitschiff Togo 1943-1945

Schrijver:
Titel: Nachtjagdleitschiff Togo 1943-1945
Taal: Duits
Uitgever: Reutlingen Preuss Militär-Verlag, 1988
Bijzonderheden: als nw, hardcover met stofomslag, formaat 15 x 21,5 cm, 211 pag, rijk geill. met foto's en ill, Vz NL € 5,95
Prijs: € 39,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Zeer interessant Duitstalig boekje van Fregatten kapitän a.D. Petch over de het 134 m lange nachtjacht radarschip 'Togo' (5042 BRT/ 12000 ton waterverplaatsing), oorspronkelijk gebouwd als vrachtschip in 1938.
- De 'Togo' was het enige varende Nachtjagd radarstation/ luchtverdedigingsschip van de Kriegsmarine/ Luftwaffe tijdens WO2 (er waren verder nog 3 Jägerleitschiffe in dienst - voor luchtverdediging overdag).
- De 'Togo' werd in juni 1941, na een kort dienstverband als mijnenlegger in Frankrijk, naar de Rotterdamse Droogdok maatschappij verplaatst, waar het verbouwd werd tot 'Handelsstörkreuzer' met de naam 'Coronel' (voorzien van o.a. 6 x 15 cm geschut tegen zeedoelen)
- Na de verbouwing probeert het schip weer door het Kanaal naar Frankrijk te ontsnappen, maar dat mislukt en na diverse aanvallen keert het inmiddels beschadigde schip februari '43 via Cuxhafen terug naar Kiel voor reparaties en ombouw tot Nachtjagd-luchtverdedigings schip.
- Naast Würzburg en Freya radar apparatuur werd het schip hierbij ook rijkelijk voorzien van luchtdoelgeschut (Flak - o.a.3x 10.5 cm, 8 x 3,7 cm, 19 x 2 cm)
- De 'Togo' werd vn. gestationeerd in het Kattegat (Oostzee) tussen Denemarken en Zweden, om het 'gat' in de nachtjacht radarketen op te vullen. Later lag het schip 'onder' Finland in de Dantziger Bocht
- Veel info over het schip en haar bemanning, z'n reizen, ook na de oorlog. Veel kopiën van documenten, personeelslijsten, etc etc.
- ook het Kriegstagebuch 18-10-1943 tot 16-03-1945 Luftnachrichten Kompanie 22/ Ln.Rgt 222 is in het boekje opgenomen
- NB. dit boekje is gezet in oud Duits schrift, hetgeen het lezen niet gemakkelijker maakt!
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Petch, K - Nachtjagdleitschiff Togo 1943-1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.