Praag, Herman M. van - Voorbij de hoofdstroom. Over de wetensch

Schrijver:
Titel: Voorbij de hoofdstroom. Over de wetenschappelijke ankerpunten van een psychiatrische loopbaan
ISBN: 9789050184090
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans, 1998
Bijzonderheden: 319 pagina's, paperback, nieuwstaat.
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
H.M. van Praag ontving tussen 1958 en 1963 zijn opleiding in de psychiatrie en neurologie. In die jaren was de psychiatrie een overwegend beschouwelijk vak, met een overmaat aan (vaak inspirerende) theorieën, die echter niet of nauwelijks door empirisch onderzoek werden ondersteund. Al vanaf zijn assistentjaren heeft Van Praag zich ingezet om de psychiatrie om te bouwen tot een empirisch gefundeerde, wetenschappelijke discipline. Daarbij was hij vooral gefascineerd door de diagnostiek en door de vraag hoe (gestoord) gedrag met (gestoorde) hersenfuncties samenhangt. Hoe kunnen we psychiatrische ziektebeelden op een valide en overdraagbare manier vaststellen en meten? Wat moet er in de hersenen veranderen opdat er wanen, hallucinaties, paniekaanvallen, depressies ontstaan? Kunnen we gestoord gedrag reguleren door hersenfuncties rechtstreeks te beïnvloeden? Het zijn thema's waaraan Van Praag zijn hele leven heeft gewerkt en waarover hij en zijn medewerkers meer dan 500 artikelen, vooral internationaal, hebben gepubliceerd. Deze bundel bevat een kleine selectie uit dit oeuvre. Het betreft voornamelijk artikelen waarin nieuwe denkbeelden worden geïntroduceerd en waarmee geprobeerd wordt het stroombed van de psychiatrie te verleggen. De bundel tracht de essentie te vangen van Van Praags ideeën zoals hij die vanaf het einde van de jaren vijftig tot op heden heeft ontvouwd.
Herman van Praag was hoogleraar psychiatrie aan de universiteiten van Groningen, Utrecht, New York en Maastricht en had een groot naantal nevenfuncties op het terrein van de biologische psychiatrie.
Verder lezen

De Leidschendammer

De Leidschendammer uit Leidschendam

Logo De Leidschendammer

ALLE SCHAAKBOEKEN PER 1 SEPTEMBER 2021 IN PRIJS VERLAAGD!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Praag, Herman M. van - Voorbij de hoofdstroom. Over de wetenschappelijke ankerpunten van een psychiatrische loopbaan Praag, Herman M. van - Voorbij de hoofdstroom. Over de wetenschappelijke ankerpunten van een psychiatrische loopbaan

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Leidschendammer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Leidschendammer
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Leidschendammer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Leidschendammer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Leidschendammer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.