Psychologie/Psychiatrie # Weeda, Iteke - Echtscheiding. Een reg

Schrijver:
Titel: Echtscheiding. Een regenboog van ervaringen
ISBN: 9789024648450
Taal: Nederlands
Uitgever: Bosch & Keuning/Sesam, 1991 (2de druk)
Bijzonderheden: 327 pagina's, paperback, nieuwstaat
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een veelomvattend onderzoek naar de huwelijksproblemen, het proces dat tot een echtscheiding leidt en de ervaringen na de echtscheiding. Een immer actueel boek dat beter inzicht geeft in alles wat met echtscheiding samenhangt.
Weeda studeerde vanaf 1961 sociologie in Wageningen en was daarna wetenschappelijk medewerker respectievelijk universitair hoofddocent sociologie aan de Universiteit van Wageningen. Zij promoveerde in 1976 op een proefschrift waarin ze op basis van de literatuur verschillende typen communes vergeleek, een samenlevingsvorm die in die periode weer aan populariteit won. Weeda liet zien dat het verschijnsel omstreeks 1975 geen grote vlucht had genomen maar marginaal was gebleven ondanks de betrekkelijk grote aandacht in de media. Een andere conclusie was dat zogenaamde religieuze communes weliswaar relatief duurzaam zijn gebleken en gauw 50 jaar oud kunnen worden, maar in de moderne tijd weinig aantrekkingskracht uitoefenen. Kwetsbaar zijn de zogenaamde politieke communes die vaak slechts enkele jaren bestaan en door meningsverschillen uiteenvallen.
Ze was vanaf 1986 buitengewoon hoogleraar emancipatievraagstukken aan de Rijksuniversiteit Groningen en tot 2006 universitair hoofddocent sociologe aan haar alma mater. Zij verrichtte onder meer onderzoek naar relaties en netwerken, emotionele intelligentie, androgyn leiderschap en de betekenis van 'mannelijk' en 'vrouwelijk'.
Daarnaast publiceerde zij ongeveer 20 boeken en talloze artikelen, ook in populaire media, zoals de Libelle, Opzij en regionale kranten. Daarnaast gaf ze radio- en TV-interviews. Zij kreeg in de jaren tachtig veel media-aandacht met haar stelling dat echtscheiding een blijvende ontwikkeling is en het gezin aan betekenis zal verliezen. Ze werd als ‘anti-gezinssocioloog’ aangeduid, zeker toen ze wees op het groeiende belang van vriendschapsnetwerken.
Zelf is ze ruim tien jaar gehuwd geweest en in 1976 is ze gescheiden. Met haar twee zoons heeft ze destijds een eenoudergezin gevormd.
Verder lezen

De Leidschendammer

particulier

De Leidschendammer uit Leidschendam

Logo De Leidschendammer

ALLE BOEKEN BEVINDEN ZICH IN NIEUWSTAAT OF IN UITSTEKENDE STAAT, TENZIJ ANDERS VERMELD. ALLE BOEKEN WORDEN ZORGVULDIG VERPAKT IN STEVIGE KARTONNEN ENVELOPPEN OF DOZEN, ZODAT ZE ONBESCHADIGD ARRIVEREN BIJ DE BESTELLER.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Psychologie/Psychiatrie # Weeda, Iteke - Echtscheiding. Een regenboog van ervaringen Psychologie/Psychiatrie # Weeda, Iteke - Echtscheiding. Een regenboog van ervaringen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Leidschendammer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Leidschendammer
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Leidschendammer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Leidschendammer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Leidschendammer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.