Charles Dickens - David Copperfield

Schrijver:
Titel: David Copperfield
Taal: Nederlands
Uitgever: Misset Doetinchem 1894 boek in uitstekende staat
Bijzonderheden: opnieuw vertaald door Dutric met een voorrede van B Ter Haar
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
David Copperfield is een victoriaanse roman van Charles Dickens uit 1850.
Zoals indertijd tamelijk gebruikelijk was, had het boek in werkelijkheid een langere titel: The Personal History, Adventures, Experience and Observation of David Copperfield the Younger of Blunderstone Rookery (which he never meant to be published on any account). Zoals de meeste van de boeken van Dickens verscheen het eerst als feuilleton; in dit geval in de periode 1848-1850.
Zowel voor als na David Copperfield schreef Dickens zeven romans. David Copperfield is dus letterlijk het middelpunt van zijn werk en het werd door Dickens gezien als zijn favoriete boek.
In dit boek komen nogal wat elementen voor uit Dickens' eigen leven, en daarmee is David Copperfield waarschijnlijk de meest autobiografische roman van Dickens.
Het verhaal wordt verteld vanuit het ik-perspectief van David Copperfield. Dit was de eerste roman waarin Dickens deze verteltechniek toepaste.
David Copperfield is een bildungsroman en een invloedrijk werk in dit genre. Het thema is de emotionele, morele en intellectuele ontwikkeling van de hoofdpersoon. Hij leert om de eerste impuls te onderdrukken, en dat geldt voor alle relaties en personages in de roman.
David Copperfield wordt rond 1810 geboren in het Engelse Blunderstone. Zijn vader overlijdt nog voordat hij is geboren en zeven jaar later trouwt Davids moeder met Mr. Murdstone. David heeft een hekel aan zijn stiefvader en diens zuster Jane, die ook in huis komt wonen. Terecht, want Mr. Murdstone mishandelt David omdat hij achterloopt met zijn studie. Bovendien staat Mr. Murdstone geen enkele affectie toe tussen David en zijn moeder, noch met het lieve dienstmeisje Clara Peggotty. Jane Murdstone is al net zo erg als haar broer. Tijdens een pak slaag bijt David zijn stiefvader, waarna hij naar een kostschool, Salem House, wordt gestuurd, waar schoolhoofd Mr. Creackle met harde hand regeert. David raakt bevriend met James Steerforth en Tommy Traddles (die in dickensiaanse stijl vertrekken en later in de roman terugkeren).
De keiharde realiteit van het fabrieksarbeidersbestaan waarin de hoofdpersoon belandt weerspiegelt Dickens' eigen ervaringen.
Verder lezen

BB&His Storytellers

particulier

BB&His Storytellers uit Leusden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Charles Dickens - David Copperfield Charles Dickens - David Copperfield Charles Dickens - David Copperfield Charles Dickens - David Copperfield

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BB&His Storytellers

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BB&His Storytellers
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BB&His Storytellers een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BB&His Storytellers vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BB&His Storytellers kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.