Richard Avedon e.a. - EGOÏSTE No 13 Tome I & II

Schrijver:
Titel: EGOÏSTE No 13 Tome I & II
Taal: Frans
Uitgever: Editions Cassini Paris 1996
Bijzonderheden: tijdschriftachtig boek gevouwen ongebonden 30x40 cm, twee delen
Prijs: € 100,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In het eerste deel van Egoïste nr 13 staat een weergaloos portret van François-Marie Banier dat hij maakte van Wladimir en Wanda Horowitz. Het maakt deel uit van reeks portretten van tweetallen, o.a. ook van Johny Depp en Kate Moss en van de schilder Baltus, comte (graaf) Klossowski de Rolla en la comtesse Kossowski de Rolla in september 1994. Allemaal casual dubbel-portretten, soms is er nog iets op geschreven. Het is van een fabelachtige terloopsheid. Naast dit verrassende werk van Banier, wederom een grote reeks van Rochard Avedon, van de actrice Uma Thurman. Actrices die als portret worden, of als personage in een commercial, het moet uiteindelijk eenzelfde filoso-fische gedachte uitdrukken of gewoon een kwestie van goede smaak. De foto’s hebben, zoals zo vaak in de mode-fotografie een enorme gestileerdheid, soms een vleugje erotiek en ook een filosofische gedachte van vrede en communicatie tussen de religies. De mode is de religie: “la mode n’est pas le reflet périssable de l’élégance, elle est l’éclat rhytmé du temps.” Egoïste is half openvallend, plotsklaps het ultiem koffietafelboek voor de Parijse elite in hun wachtkamer-achtige salons.
in Egoïste 13 deel II zie je dat bij het realiseren van deel I uitgeefster Nicole Wisniak voor haar Egïste-speeltje zoveel materiaal had dat deel I te dik zou worden en het zonde zou zijn al dat moois te laten zitten. En ook de adverteerders waren er nog steeds, de kostbare mode- en parfummerken. De reeks van huis-fotograaf Richard Avedon van Le Cirque du Soleil zijn mooi, maar je ziet dat Avedon er minder mee uit de voeten kan. De circusartiesten zijn van zichzelf al zo mooi en extra-vagant, wat kun je daar nog aan toevoegen. Daarentegen zijn twee portretten die Avedon maakte van Marguerite Duras alleen al de moeite waard om dit tweede deel uit te brengen en te verwerven. Ultiem vooral het tweede portret, Marguerite Duras op leeftijd als een meisje, zo jong en fragiel en transcendent, een van de beste Avedon portretten ever, Marguerite Duras die ondeugend net haar rokje optrekt tot boven de knie. ‘Elle a esquisé quelques pas de Danse....’ Dat is het, een dans voor de fotograaf, voor het oog van de toeschouwer, maar uitkijkend over de Mekong-delta, het droomachtige watergebied waar L’Amant begon, een levens-liefdesgeschiedenis.
Verder lezen

Leo Divendal BOOKS

particulier

Leo Divendal BOOKS uit Amsterdam

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leo Divendal BOOKS

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Leo Divendal BOOKS
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leo Divendal BOOKS een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leo Divendal BOOKS vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Leo Divendal BOOKS kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.