Poort, Herman - Opstellen en Lezingen.

Schrijver:
Titel: Opstellen en Lezingen.
Taal: Nederlands
Uitgever: P. Noordhoff - Groningen 1e druk 1928 (schaars)
Bijzonderheden: ex. bibliotheek kweekschool hardcover in blauwmlinnen met goud teliëfopdruk 189pp. in goede staat 20,5/15cm
Prijs: € 16,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
klein etiket voorkant, schoolstempel voorin

Criticus, essayist, dichter, prozaïst en bloemlezer.

Een van de dertien kinderen van hoofdonderwijzer Derk Poort (ca. 1845- 1894) en Catherina Wilhelmina Theodora Benjamina Gravelaar (ca. 1849- 1924). Herman Poort trad op 21 mei 1920 te Groningen in het huwelijk met de 29-jarige onderwijzeres Titia Jansje Kool (1891-1933). Zie ook: Het verhaal over het gezin Poort.

Net als zijn vader en twee oudste broers werkte Herman Poort aanvankelijk als onderwijzer. Door gezondheidsredenen, hij leed aan t.b.c., moest hij met dat werk stoppen. Hij studeerde vervolgens Nederlandse taal en letterkunde te Groningen, maar wederom speelde de gezondheid hem parten. Hij brak z'n studie af en zocht in Zwitserland genezing.

Daarna ontpopte hij zich als literatuur- en toneelcriticus. Zijn artikelen in de Provinciale Groninger Courant en later in het Groningsch Volksblad vielen op. Poort, die bekend stond als een begaafd spreker en voordrager, werd veelvuldig gevraagd voor lezingen, in Nederland, Vlaanderen en Duitsland.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Poort, Herman - Opstellen en Lezingen. Poort, Herman - Opstellen en Lezingen. Poort, Herman - Opstellen en Lezingen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.