Adrian, Chris - De machine van Gob (Ex.2)

Schrijver:
Titel: De machine van Gob (Ex.2)
ISBN: 9789041708526
Taal: Nederlands
Uitgever: Rainbow No.1009
Bijzonderheden: 2010, 448 pp paperback Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Chris Adrian - De machine van Gob (Ex.2)
(Rainbow No.1009)
ISBN 9789041708526
uitgave uit 2010
448 pp paperback
Staat van het boek: 9.0

Chris Adrian
De machine van Gob

Een magisch-realistische, historische en sp(r)ookvertelling ineen.

In de zomer van 1863 besluit de tweeling Gob en Tomo Woodhull om hun huis te verlaten en het leger in te gaan. Maar op de nacht dat ze de oorlog ingaan bedenkt Gob zich en is Tomo genoodzaakt zijn broer achter te laten. Wanneer Tomo sneuvelt wordt Gob geteisterd door schuldgevoelens. Hij raakt geobsedeerd door het bouwen van een machine die Tomo weer tot leven kan brengen. Gob wordt bijgestaan door bizarre personages, historische en verzonnen figuren die bondgenoten van hem worden. Chris Adrian schildert in dit boek hun levens, hun vriendschappen en hun gedeelde verlangens tot één grootse vertelling die betovert en overtuigt en die even verrassend is als ontroerend. Bij uitgeverij Ailantus verschijnt in februari 2011 Het kinderziekenhuis, de nieuwste roman van Chris Adrian.

'Een ronduit briljante roman.' Het Parool
Recensie(s)

Magisch-realistische debuutroman van de Amerikaanse schrijver en arts (1971). Na de Burgeroorlog maakt Amerika zich op voor een glorieuze toekomst. Wetenschap, handel en politiek zijn volop in ontwikkeling. De maatschappij bruist van leven. Maar niet iedereen kan de doden van de oorlog vergeten. De geniale arts Gob Woodhull bouwt een machine om zijn eertijds gesneuvelde tweelingbroer Tomo weer tot leven te wekken, en met hem alle gevallen soldaten. Hij sluit vriendschap met de dichter Walt Whitman, die de machine moet gaan bezielen. Stemmen van doden roepen om leven. Een engel waarschuwt tegen het goddeloze experiment. Uiteindelijk weet Gob zijn dode broer terug te halen, maar het betekent zijn eigen ondergang. Allerlei bestaande en fictieve bizarre figuren worden op dickensiaanse wijze ten tonele gevoerd. Adrian schrijft beeldend en bevlogen. De vermenging van historische gegevens en magische fantasie levert een literaire machine op die doden, als in een droom, weer levend maakt.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Adrian, Chris - De machine van Gob (Ex.2) Adrian, Chris - De machine van Gob (Ex.2) Adrian, Chris - De machine van Gob (Ex.2)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.