Holst Pellekaan, R.E. van - Hr.Ms. Abraham Crijnssen. Van mijne

Schrijver:
Titel: Hr.Ms. Abraham Crijnssen. Van mijnenveger tot museumschip.
ISBN: 9789059941298
Taal: Nederlands
Uitgever: Aprilis, Zaltbommel
Bijzonderheden: Gebonden, 2009, 72 blz. Met foto's en een kaart.
Prijs: € 13,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een bijzondere staat van dienst heeft de mijnenveger Hr.Ms. Abraham Crijnssen. Geen wonder dat de champagnefles geopend werd toen het schip in 1997 bij het Marinemuseum afmeerde. Sindsdien is de mijnenveger een museumschip in het Marinemuseum in Den Helder. Zestig jaar eerder liep de Abraham Crijnssen van stapel bij Gusto in Schiedam. Het schip was bestemd voor de kustverdediging en werd in Nederlands-Indië gestationeerd. De Abraham Crijnssen verliet als laatste marineschip de haven van Soerabaja onder dreiging van de Japanse inval. Het schip voer vermomd als tropisch eiland naar het geallieerde Australië, een legendarische tocht. Tijdens WO-II voer het schip onder Australische vlag. De mijnenveger deed dienst tot 1995. Deze monografie van R.E. van Holst Pellekaan beschrijft in vlotte pen de geschiedenis van de Abraham Crijnssen. Het is bekend terrein voor de auteur die al veel meer schreef over de marine. Het boek bevat talrijke originele illustraties in zwart-wit. Erg praktisch zijn het hoofdstuk over het mijnenvegen, de lijst commandanten en een levensloop.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Holst Pellekaan, R.E. van - Hr.Ms. Abraham Crijnssen. Van mijnenveger tot museumschip.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.