Ransom, Stephen - Zwischen Leipzig und der Mulde, Flugplatz Bra

Schrijver:
Titel: Zwischen Leipzig und der Mulde, Flugplatz Brandis 1935-1945
Taal: Duits
Uitgever: Stedinger Verlag, Lemwerder, 1996
Bijzonderheden: als nwe. softcover, 2e druk, afm. 24x17 cm, 110 pag, div.unieke fotos, verz. kn €4,45/ NL
Prijs: € 59,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- zeer interessant boekje over Luftwaffe vliegveld Brandis, officieel Fliegerhorst 'Waldpolenz' genaamd (codenaam 'Bickbeere'), oorspronkelijk gebouwd voor de Blindflugschule no.1 van de Luftwaffe.
- In de oorlog werd het vliegveld, naast gebruik voor bommenwerpers, nachtjagers en Tagjagd- jachtgeschwader, ook de testbasis voor de Fa. Junkers Flugzeug und Motorenwerke AG, Dessau.
- Naast de ongevallen en crashes van de beruchte He177 bommenwerpers van KG1, de operationele, radargestuurde inzet van de Me163 raketjager, zijn de testvluchten van de geheime Ju287 straaljager met omgekeerde peilvleugels en de cirkelvormige 'Nürflugel' van Sack opvallende hoofdstukken in de geschiedenis van deze Luftwaffe basis
- In 16 april 1945 werd dit gebied bevrijd door het Amerikaanse leger en na capitulatie werd het vliegveld gebruikt als repatrieringskamp voor bevrijde krijgsgevangenen en dwangarbeiders. Pas op 2 juli 1945 namen de Sovjets het gebied rond Brandis in bezit, zodat de Amerikanen genoeg tijd hebben gehad om alle geheime, experimentele toestellen die her en der op het vliegveld lagen, te fotograferen en veilig te stellen cq. grondig te vernietigen.
- De auteur van dit boekje was beroepsmatig o.a. op zoek naar info over de experimentele Junkers 287 straaljager - met peilvleugels naar voren - en kwam zodoende via USA archieven bij dit vliegveld in de buurt van Leipzig uit
- de auteur is Engels , maar werkte na de oorlog in Duitsland o.a. bij Spacelab - Bremen, MBB en Daimler-bens Aerospace. Hij is sinds 1965 lid van de Royal Aeronautical Society en Institute of Mechanical Engineers. Vanaf 1990 mede-verantwoordelijk voor beheer van het Historische Archief van Daimler-Benz Aeropspace in Bremen
- Stephen Ransom heeft in 2008 een boek over de revolutionaire Ju 287 gepubliceerd samen met Peter Korrell en Peter D. Evans: Junkers Ju 287 - Germany's Forward Swept Wing Bomber (Classic Publications/Ian Allan Publishing Ltd., England, 2008) dat algemeen als mijlpaal op dit vakgebied wordt .beschouwd.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ransom, Stephen - Zwischen Leipzig und der Mulde, Flugplatz Brandis 1935-1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.