Guy Gypens Klaas Tindemans - Tis of tisni Over Jan Decorte / g

Schrijver:
Titel: Tis of tisni Over Jan Decorte / gesigneerd /
Uitgever: , ASP Editions, 2017
Bijzonderheden: Hardcover 296 pagina's, ill. *** GESIGNEERD DOOR JAN DECORTE . ISBN 9789057186738.
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Jan Decorte is geen theatermaker maar een theaterkunstenaar. Wat is het verschil? De kunstenaar máákt niet, hij ís. Al wat hij of zij onderneemt, vloeit voort uit die ene existentiële bron die zijn of haar hele leven doordesemt. Decorte ís. Jan Decorte (°9 mei 1950) is nu bijna een halve eeuw actief als theaterkunstenaar. Hij is auteur, regisseur, acteur, scenograaf, ? Stond aan het begin van de Vlaamse Golf. Is bejubeld én verguisd. Een ?warholiaanse? mediafiguur. Maar een boek over Decorte? Een analyse van de thema?s in zijn imposante oeuvre, een beschrijving van zijn turbulente leven? Het bestond niet. Dat had wellicht te maken met zijn dwarse karakter. Hij wou niet, of men durfde er niet aan? Tisof tisni, zo is dat met Decorte. Een monografie over Jan Decorte zou onvolledig zijn zonder een portret van Sigrid Vinks (°4 januari 1956), zijn partner in leven en werk. Vinks is in dit boek zeer aanwezig. Haar bijdrage aan Decortes werk is veelzijdig: kostuumontwerpster (haar eerste samenwerking met Jan, voor zijn film Hedda Gabler in 1978), vertaalster, dramaturge en sedert 1984 actrice in al zijn voorstellingen. Maar bovenal: inspirator, schutsengel. Zonder Sigrid géén Jan, zo is dat. Maar zonder Jan, geen werk van Jan en Sigrid. Het werk draagt onmiskenbaar Jans signatuur. Dit is een polyfoon boek. Er hebben enkele tientallen auteurs aan meegewerkt en die meerstemmigheid zorgt voor evenveel tonen, stijlen, invalshoeken. Het boek opent met twee uitgebreide biografische interviews. Daarna worden de thema?s van Decortes werk uitgespit in dertien essays. Tot slot volgt een chronologische beschrijving van het oeuvre. Deze bevat ook een groot aantal getuigenissen van mensen die met Decorte hebben samengewerkt. En in de vele citaten uit interviews en recensies wordt ook een stuk receptiegeschiedenis getekend. Dit boek is het tweede boek in de reeks T-boeken.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Guy Gypens Klaas Tindemans - Tis of tisni  Over Jan Decorte / gesigneerd /

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.