De Boeck, Vera. - Schitterend Verlangen. Hoe menselijke verlang

Schrijver:
Titel: Schitterend Verlangen. Hoe menselijke verlangens zich vertonen als diamanten.
Uitgever: , bai, 2017
Bijzonderheden: Hardback, 235x170mm, 160 pagina's. Dutch (NL) edition . ISBN 9789085867524.
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Exop 18/10/2017 - 14/1/2018, Mas, Antwerpen Mensen verlangen. Diep vanbinnen naar liefde en geborgenheid. Naar zingeving van het leven. Maar ook naar aardse rijkdom, status en macht. Ontdek hoe de mens deze diepe verlangens tastbaar maakt met sprekende objecten, vaak gemaakt van kostbare en zeldzame materialen. Diamant is daar een mooi voobeeld van. Een diamant is niet meer dan een hoeveelheid koolstof die onder hoge druk en hoge temperatuur werd samengeperst. Maar in zijn culturele betekenis is het een vat van menselijke verlangens. Vorsten etaleren hun macht, gelovigen uiten hun devotie en verering, geliefden tonen hun gevoelens, rijken pakken uit met hun status. ?Schitterend Verlangen? toont hoe mensen hun hunkeringen vertalen in diamanten objecten. Voorbeelden uit de westerse maar ook uit andere culturen tonen hoe het verlangen naar de andere, naar het goddelijke, naar rijkdom en invloed worden omgezet in objecten van verlangen. De zoektocht naar diamant ontspoort soms ook in hebzucht en schadelijke overdaad met kwalijke gevolgen voor mens en milieu. Maar kan de mens werkelijk betekenis en zin halen uit het maken en verwerven van diamanten objecten? Dragen ze bij tot het realiseren van de menselijke hunkeringen? Of zijn ze slechts een schitterend surrogaat voor iets dat uiteindelijk onbereikbaar is?
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

De Boeck, Vera. - Schitterend Verlangen. Hoe menselijke verlangens zich vertonen als diamanten.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.