BOON, LOUIS PAUL (1912 - 1979) - De voorstad groeit

Schrijver:
Titel: De voorstad groeit
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido, Amsterdam. 1967. Vierde druk. Paperback (gebrocheerd, garenloos). Papieren band met een plastic laagje. 252 pp. 11½ x 18½ x 1¾ cm. 162 gr. Omslag H. Berserik. Salamander 219.
Bijzonderheden: Naam op Franse pagina. Leesvouw op rug. Rug bij rand voorplat licht beschadigd. Papier vergeeld. Net exemplaar.
Prijs: € 2,00
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
BOON, LOUIS PAUL (1912 - 1979)
De voorstad groeit





Querido, Amsterdam. 1967. Vierde druk. Paperback (gebrocheerd, garenloos). Papieren band met een plastic laagje. 252 pp. 11½ x 18½ x 1¾ cm. 162 gr. Omslag H. Berserik. Salamander 219.






De voorstad groeit is een kerkhof van illusies. Wie aan de greep van de grauwe, naamloze voorstad wil ontsnappen moet zich onmenselijke inspanningen getroosten. De jonge Mark verkoopt zijn ziel aan de vooruitgang. Hij wordt grootindustrieel en tovert de voorstad om in een bouwput. Te midden van zijn imperium waant Mark zich een god. Intussen tracht de minder fortuinlijke jeugd van de voorstad zich een weg te banen naar het geluk. Sander, Marian, Jean, de schone Elie, Momis: zij dromen allen van een beter leven en een rechtvaardiger maatschappij, terwijl in de verte de oorlog steeds dichterbij komt. En Bernard, de manke kunstenaar die de werkelijkheid niet aankan, gelooft dat zijn schilderijen de Waarheid aan het licht zullen brengen. 'De een zegt dit en de andere dat. En... ach. Enzovoort, enzovoort.'






Louis Paul Boon (1912- 1979) kreeg in 1942 de Leo J. Krynprijs voor zijn debuut De voorstad groeit. Het was de eerste roman die hij voltooide en in de openbaarheid bracht. De wereld die Louis Paul Boon in De voorstad groeit beschrijft is gedoemd ten onder te gaan De roman leest als een kroniek van het aangekondigde verval. Tegelijk tracht Boon een realistisch portret te schetsen van de mensen in de voorstad. Het meesterlijke resultaat is een haast visionair epos dat even verwant is aan de boeken van John Dos Passos als aan Citizen Kane van Orson Welles.






De voorstad groeit is helemaal Boon, zoals wij hem uit latere werken kennen. Het boek behoort tot zijn meesterwerken.






'Het is het boek van de desillusies. Iedereen, zowel rijken als armen, goeden als slechten, jong als oud, jaagt achter een droom, wil het onbereikbare, slaat zijn vleugels uit naar de zon en komt steeds, als in de beroemde mythe, vroeg of laat met een smak op de harde grond terecht. Het is nochtans dit najagen van dromen, dat volgens Boon de motor is die de aarde doet voortdraaien, die haar doet veranderen.' - Anonieme recensie uit 1964





'Ik begon 's avonds om half negen en ik herinner mij dat ik pas stopte toen ik mijn vrouw van uit bed hoorde roepen dat het half drie was.' - Willem Elsschot over De voorstad groeit





'Boons genie werd gekenmerkt door het feit dat hij in zijn eentje alle literaire stromingen van de afgelopen eeuw heeft bedacht voordat ze door de roergangers ervan werden geformuleerd.' - Jeroen Brouwers in Humo-Boekenbeursbijlage 1999.






Naam op Franse pagina. Leesvouw op rug. Rug bij rand voorplat licht beschadigd. Papier vergeeld. Net exemplaar.



Booknumber: 16884
Verder lezen

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

BOON, LOUIS PAUL (1912 - 1979) - De voorstad groeit BOON, LOUIS PAUL (1912 - 1979) - De voorstad groeit

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Willy Demacker Books
    Kamer van Koophandel nummer: 33184475
    NL001115019B37
    www.demacker.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.