C.R.M. Versteegh - De De Goede Doelstichting Naar een systeem

Schrijver:
Titel: De De Goede Doelstichting Naar een systeem van overheidstoezicht? Een rechtsvergelijkend onderzoek
ISBN: 9789059312180
Uitgever: Uitgeverij LEMMA 2003 9789059312180
Bijzonderheden: Academisch Proefschrift, flinke hardcover 447pp. in goede staat, 24/17/2,6cm, schaars
Prijs: € 20,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De Nederlandse stichting is een organisatievorm voor het goede doel. Kenmerkend voor de stichting zijn de geringe oprichtingseisen, het feit dat er nauwelijks beheersregels voor het stichtingsvermogen zijn en het feit dat er nauwelijks controle op de stichting plaatsvindt. In de Engelse en de Duitse wetgeving bestaan duidelijke regels. Deze systemen gaan ervan uit dat er misbruik wordt gemaakt van de goede doelorganisaties zonder garanties van toezicht. De aandacht van de Nederlandse wetgever is daar niet op gericht geweest. Het repressieve toezicht van het Openbaar Ministerie en de sanctionerende bevoegdheden van de rechter in Nederland bieden geen garantie voor verantwoord vermogensbeheer. 'De goede doelstichting' gaat in op drie verschillende rechtssystemen. De auteur behandelt systematisch en inzichtelijk aan de hand van een aantal thema's - oprichtingseisen, beheer en toezicht, wijziging van de bestemming van het doelvermogen en te beschermen belangen - de mogelijke civielrechteli
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

C.R.M. Versteegh - De De Goede Doelstichting  Naar een systeem van overheidstoezicht? Een rechtsvergelijkend onderzoek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.