boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Hazeu, W. - Wereld van cees bantzinger

Schrijver:
Titel: Wereld van cees bantzinger
ISBN: 9789024644971
Uitgever: Bosch & Keuning
Bijzonderheden: 1984, Gebonden redelijke staat Samenvatting De schilder en tekenaar Cees Bantzinger werd op 15 juli 1914 te Gouda geboren, vertrok in 1932 naar Amsterdam en volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (nu Rietveldakademie).
Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De schilder en tekenaar Cees Bantzinger werd op 15 juli 1914 te Gouda geboren, vertrok in 1932 naar Amsterdam en volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (nu Rietveldakademie). Daarna ging hij naar de Rijksacademie. Om zijn studie en huisvesting te bekostigen maakte hij boekillustraties, verkocht tekeningen en verzorgde voor drukkerijen de lay out. Hij moest in de oorlog onderduiken en deed dat op de zolder van Fokke Tamminga’s drukkerij Ando te Den Haag. Deze was al in 1942 door de Duitsers gesloten, maar kon in de oorlog toch clandestien doorwerken en drukte o.a. Vrij Nederland en Het Parool. Samen met Bert Bakker en Cees Bantzinger richtte Tamminga Mansarde-pers op, die literaire boeken illegaal uitgaf. Na de oorlog werkte hij voor verschillende kranten en weekbladen (Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, Het Vrije Volk, Het Parool, Televizier, Elsevier), studeerde bij Kokoschka in Salzburg en maakte reizen door o.a. India, Portugal, Israël, Libanon, Griekenland, Japan, New York en Rome. Tentoonstellingen in o.a. Parijs, Lissabon, Amsterdam en verschillende andere Nederlandse steden.
In dit overzichtswerk zijn de meeste aspecten van Bantzingers werk te zien: zelfportretten, de oorlogsjaren, vrouwenportretten, portretten van kunstenaars (Sluyters, Willink, Hildegard Knef, Krebbers, Rubinstein, enz.), naakten en dubbclnaakten, steden, Portugal, justitie (met getekende reportages van de processen van Meegeren, proces dokter O. en Hans van Z.), theater (Sharoff, Ko van Dijk, Ank van der Moer, Robert Long), dans en muziek
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hazeu, W. - Wereld van cees bantzinger