Pope-Hennessy, Una - Charles Dickens 1812-1870

Schrijver:
Titel: Charles Dickens 1812-1870
Taal: Engels
Uitgever: London 1968 Chatto & Windus
Bijzonderheden: hardcover zonder stofomslag, xii & 476 pp. In zeer nette staat, rug een klein beetje verbleekt.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dame Una Pope-Hennessy (1875–1949) was de auteur van populair-historische werken, met name biografieën -- veel daarvan gepubliceerd onder haar meisjesnaam, Una Birch. Haar werk was zeer succesrijk, en wordt nog steeds gelezen. Het is dan ook uiterst leesbaar. Haar Dickens-biografie, gepubliceerd vier jaar voor haar dood, is een degelijke levensgeschiedenis van Engelands grootste 19de-eeuwse auteur, niet zo'n (te) korte inleiding en ook niet zo'n baksteen van 700-800 pagina's als enkele meer recente biografieën. Eigenlijk precies goed. Dorothy Margaret Stuart schreef in een recensie van dit boek (English: Journal of the English Association 6.31 (1946) 31–33): "Of Charles Dickens the man Dame Una has given us the first full and faithful presentment from every angle. As we watch him, a flamboyant, exuberant, perturbed, and unpredictable figure, flaring across the Victorian firmament, we cannot but be grateful for the skill and sympathy brought to bear upon the making of this 'movietone'". Stuart vond de behandeling van Dickens' werk minder bevredigend: maar daarvoor kunnen ook beter niet een biografie lezen, maar een studie als de klassieker van Leavis en Leavis: hier ook in de aanbieding.
Verder lezen

libristo uit Delft

zakelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij libristo

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met libristo
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Naerebout / Pauper Press / Libristo
  Kamer van Koophandel nummer: 28088665
  NL001278756B28
 • Na uw bestelling ontvangen u en libristo een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van libristo vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • libristo kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.