Koenen, Liesbeth; Bloem, Tony; Janssen, Ruud - Gebarentaal. De

Schrijver:
Titel: Gebarentaal. De taal van doven in Nederland.
ISBN: 9789038843445
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Bijzonderheden: 1993, 2de druk, 221 blz., gebonden. In zeer goede staat.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Zeer verzorgde uitgave in tweekleurendruk, met talrijke illustraties, foto's en afbeeldingen, een register en een overzicht van gebarentekeningen.

Kafttekst:
"Overal waar mensen bij elkaar wonen ontstaat een taal. Dat zit blijkbaar in onze natuur. Zijn die mensen doof, dan wordt het een gebarentaal. Steeds een andere, net als bij gesproken talen. In Nederland is Nederlandse Gebarentaal de voertaal van een grote groep doven. En ook al moet je ernaar kijken in plaats van ernaar luisteren, het is een taal als alle andere. Dat betekent onder meer dat je een beperkt aantal bouwstenen hebt waarmee je eindeloos kunt combineren, en dat je alles wat je maar wilt kunt uitdrukken. In elke taal worden grappen gemaakt, en poëzie. En altijd ontstaan er nieuwe manieren om iets te zeggen en verdwijnen er oude.
Dat dat allemaal ook opgaat voor de gebarentalen van doven is nog niet zo lang geleden ontdekt. Spectaculair is die ontdekking wel. Het geeft niet alleen een heel nieuwe kijk op het fenomeen taal, maar ook op de wereld van de doven.
'Gebarentaal - De taal van doven in Nederland' laat iets van die wereld zien. Hoe 'praten' doven met elkaar? Wat moet je je voorstellen bij een gedicht of een liefdesverklaring in gebarentaal? Hoe zit die taal in elkaar, en wat weten we van haar geschiedenis? Is 'met volle handen gebaren' net zoiets als 'met volle mond praten'? De beelden - waaronder honderden gebarentekeningen - en teksten in dit boek laten iedereen die meer van taal of gebarentaal wil weten, zien hoe het zit."

Uit de introductie van Oliver Sacks: "De doven willen geen medelijden of meewarigheid van ons, maar dat we weet hebben van en respect hebben voor hun unieke taal en cultuur en hun manier van leven. Dit voortreffelijke, uitstekend geschreven boek zal daar zeker aan bijdragen."

+ + +

Vanuit dezelfde geest als die waarin dit fraai vormgegeven boek is geschreven, is Boekhandel Ampersand trots u het te kunnen aanbieden tegen een lage prijs. Bovendien wordt het in de regio Woerden-Montfoort e.o. zonder extra verzend- of bezorgkosten rechtstreeks bij u aan huis gebracht. Een mooi gebaar van uw boekhandel, uit liefde voor het boek!
Verder lezen

Boekhandel Ampersand

particulier

Boekhandel Ampersand uit Linschoten

Logo Boekhandel Ampersand

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Koenen, Liesbeth; Bloem, Tony; Janssen, Ruud - Gebarentaal.  De taal van doven in Nederland.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Ampersand

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Ampersand
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Ampersand een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Ampersand vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Ampersand kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.