BUYSSE Cyriel - Het volle leven

Schrijver:
Titel: Het volle leven
Uitgever: Veen
Bijzonderheden: 19080021, Amsterdam, Veen, 1966, Very good
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Pb, in-8, 152 pp. Noot LT: Cyriel Buysse (Cyriel Buysse, geboren: 20 september 1859 te Nevele, overleden: 25 juli 1932 te Afsnee).
Noot Lucas Tessens: Cyriel Buysse (Cyriel Buysse, geboren: 20 september 1859 te Nevele, overleden: 25 juli 1932 te Afsnee). De eerste druk van 'Het Volle Leven' is die van 1908; in 1922 is er een tweede druk geweest; dit is een latere druk onder licentie van Van Dishoeck. In deze sterke roman schetst Buysse de teloorgang van een renteniersgezin. De dochter pleegt zelfmoord, de zoon bezwangert een volksmeisje (een schandaalrelatie die de familie tracht toe te dekken met geld), de vader houdt zich bezig met een pseudo-wetenschappelijk en encyclopedisch werk (een verwijzing naar Otlet?) en een boek dat nooit ter perse gaat. De moeder is de spilfiguur die het meest lijdt onder het verval van een bourgeois-ethiek. Voor een roman van voor de Eerste Wereldoorlog gaat Buysse driest tewerk en schuwt het afbreken van de heilige huisjes niet. Blijkbaar was reeds voor de grote wereldbrand 'de wereld van gisteren' aan zijn einde gekomen, want de zoon in dit verhaal lapt zijn laars aan elk fatsoen. Wanneer hij terug in de pas wil lopen, verlenen de ouders van de uitverkorene geen pardon en volgt de uitsluiting.


Deze roman zet een hoop vraagtekens neer bij het 19de-eeuwse maatschappijmodel van rentenierschap, gearrangeerde huwelijken, onderdanigheid van personeel, de totaal verschillende relatie ouders-kinderen bij de upper- en de underclass. Buysse brengt een haast sociologische doorlichting van een besloten milieu. De stad is ook in dit verhaal de onbekende, anonieme en verderfelijke factor. Doch geheimen blijven niet bewaard in de hogere kringen.
Verder lezen

MERS Antique Books

zakelijk

MERS Antique Books uit Antwerpen, België

Logo MERS Antique Books

*** PLEASE ALSO CHECK YOUR SPAM FOLDER ***
MERS Antique Books Antwerp | One of the finest online book shops in Antwerp since 2002 *** Congo, Architecture, Belgian History, History of France, French Revolution, Cadastre, Monastery, Media, Italian Literature, Science, etc. etc.

https://www.mers.be

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij MERS Antique Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met MERS Antique Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    MERS Antique Books Antwerp
    Kamer van Koophandel nummer: 00330854
    BE0464141832
    https://www.mers.be
  • Na uw bestelling ontvangen u en MERS Antique Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van MERS Antique Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • MERS Antique Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.